Президентът на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) Андреа Гауденци не

...
Президентът на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) Андреа Гауденци не
Коментари Харесай

Президентът на АТР посочи основния проблем за рестартирането на тениса

Президентът на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) Андреа Гауденци не счита, че сезон 2020 е изгубен окончателно и към момента има вяра, че част от шампионатите могат да се проведат.

Всички надпревари под егидата на асоциацията бяха спрени в средата на март месец, когато из Европа всеобщо започнаха да се появяват случаи на инфектирани с COVID-19. Засега е несъмнено, че най-малко доникъде на юли месец шампионати няма да има, само че Гауденци не бърза да се нагърбва с по-дългосрочна прогноза.

" Няма да бъде доста рационално, в случай че в този момент вземем решение за пракратяване на сезона. Никой не знае какво ще се случи и ние желаеме да гледаме положително на нещата ", сподели Гауденци пред " Ройтерс ".
" Разбира се, че се вслушваме в другите оферти, включващи мачове без аудитория и разнообразни рестрикции при пътешестване, само че още не сме взели дефинитивно решение, защото все още всички сюжети са единствено хипотетични ", сподели италианецът.

Той добави, че АТР може да вземе сходно решение за интервал в границите на 6 до 8 седмици, само че за по-дълго време е мъчно да се планува по какъв начин ще се развие коронавирусът.

" Поставили сме си за краен период 15 май за взимане на решение за шампионатите през юли и 1 юни за шампионатите през август. Мисля, че такива периоди са оптимални ", добави Гауденци.

Заради пандемията провеждането на два от четирите шампионата от " Големия шлем " - " Ролан Гарос " и Откритото състезание на Съединени американски щати, е под въпрос, до момента в който " Уимбълдън " бе анулиран за първи път от Втората международна война насам.

" Основният проблем е обвързван с рестрикциите при пътешестване. Всяка една страна е на друг стадий в битката с COVID-19. Едно е ситуацията във Англия, друго е в Швеция, а трето - в Австралия. В Швеция да вземем за пример още през днешния ден може да стартира шампионат. Но можем ли да заведем там 100 тенисисти? Не!

Това са все проблеми, които би трябвало да решаваме в придвижване ", призна още президентът на АТР.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР