Президентът на Аржентина разкри правителствена програма, която има за цел

...
Президентът на Аржентина разкри правителствена програма, която има за цел
Коментари Харесай

Милей обяви плана си за драстични промени в икономиката на Аржентина

Президентът на Аржентина разкри държавна стратегия , която има за цел да трансформира или отстрани над 300 разпореждания, с цел да сложи " основите за възобновяване на аржентинската стопанска система и да върне свободата и автономията на хората, като смъкна страната от гърба им ".

Вчера либертарианецът Хавиер Милей подписа декрет, очертаващ редица стопански промени, измежду които преустановяване на рестриктивните мерки върху износа и ограничения за разхлабване на регулациите.

Този ход идва на фона на тежката икономическа рецесия , с която се пробва да се оправи новото му държавно управление, оповестява " Ройтерс ".

" Това е единствено първата стъпка ", увери Милей.

" Целта е да върнем свободата и автономията на хората и да стартираме премахването на голямото количество регулации, които попречиха икономическия напредък ", означи той.
 МВФ продължава да поддържа Аржентина, твърди Кристалина Георгиева
МВФ продължава да поддържа Аржентина, твърди Кристалина Георгиева

Страната може да бъде претендент за приемане на финансиране посредством своя Тръст за резистентност и непоклатимост

Сред промените са проекти за приватизация на държавни компании. Президентът обаче не назова съответни компании.

В предишното Милей, който се самоопределя като анархо-капиталист, е посочвал, че поддържа приватизацията на държавната петролна компания YPF (YPFD.BA).

След встъпването си в служба на 10 декември той даде обещание, включваща дълбоки съкращения на разноските в опит трицифрената инфлация да бъде овладяна.

Бившият ефирен специалист яхвайки вълната на националния яд, като организира акция с заричане да обърне продължителния стопански спад и като упрекна корумпирания хайлайф за заболяванията на страната.

Неговото държавно управление  и разгласи, че възнамерява да увеличи налозите за износа на зърнени култури от Аржентина - основен източник на световни доставки на модифицирана соя, царевица и пшеница.
 Милей даде обещание нова епоха за аржентинците
Милей даде обещание нова епоха за аржентинците

В неделя постави клетва като президент

Натискът за по-високи налози, предопределени да усилят приходите, тъй че другите данъци да могат да бъдат понижени, предходната седмица беше посрещнат с изненада и рецензии от фермерски организации, съгласно които мярката ще навреди на промишлеността.

Износът на зърно е значим източник и на валутни запаси за централната банка, които са нужни за финансиране на вноса и погашение на задължения.

Вчера хиляди аржентинци излязоха по улиците на столицата Буенос Айрес в символ на митинг против проектите на държавното управление за строги икономии.

Нивото на беднотия в Аржентина надвиши 40% през първата половина на тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР