Президентът на Афганистан Ашраф Гани нареди на афганистанските сили да

...
Президентът на Афганистан Ашраф Гани нареди на афганистанските сили да
Коментари Харесай

Към талибаните: Искахте война, получавате война

Президентът на Афганистан Ашраф Гани подреди на афганистанските сили да възобновят интервенциите против талибаните, съобщи АР. Същевременно Гани прикани бунтовниците да се съгласят на провеждането на договаряния за мир.

"Прекратяването на огъня завърши. Силите за защита и за сигурност имат позволение да възобновят военните си интервенции. Обявяването от наша страна на прекратяването на огъня бе горещо приветствано от популацията и от останалата част на света. Хората желаеха мир от държавното управление и от талибаните.

Правителството одобри да насочи този апел и в този момент е ред на талибаните да дадат позитивен отговор ", акцентира Гани.

Той разгласи едностранно преустановяване на огъня във връзка празника рамазан байрам, бележещ края на месеца рамазан в средата на юни. Талибаните съблюдаваха прекратяването на огъня за три дни.



След приключването на тези три дни Гани предложи удължение с 10 дни, считано от 20 юни, само че талибаните отхвърлиха и възобновиха офанзивите против военните и полицията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР