Президентът на 72-рата сесия на Общото събрание на ООН Мирослав

...
Президентът на 72-рата сесия на Общото събрание на ООН Мирослав
Коментари Харесай

Мирослав Лайчак проведе среща с постоянния представител на КНДР в ООН


Президентът на 72-рата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации Мирослав Лайчак се срещна в сряда с непрекъснатия представител на КНДР в организацията Ча Сон Нам и разиска с него възобновяването на връзката сред Пхенян и Сеул по специфичната линия. Както оповестиха от офиса на Лайчак, срещата се е провела по самодейност на севернокорейския посланик.

„ (По време на срещата си с Ча Сон Нам) президентът на Общото заседание съобщи, че е удовлетворен от готовността на КНДР да стартира градивен разговор с Република Корея, в това число и по въпроса за вероятното присъединяване на делегации от КНДР в Зимните олимпийски игри във Пьончан и възобновяване на информационни канали", гласи известието, публикувано след диалога сред двамата дипломати.

БГНЕС припомня, че в сряда Министерството на обединяването на Република Корея заяви, че от Пхенян са възстановили специфичната линия за връзка със Сеул в така наречен „ Обща зона за сигурност" - демилитаризираният сектор в Панминджон, на границата сред Северна и Южна Корея. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР