Президентът Еманюел Макрон заяви, че смята да направи труден живота

...
Президентът Еманюел Макрон заяви, че смята да направи труден живота
Коментари Харесай

Макрон подгонва антиваксърите. Как ще им отмъсти?

Президентът Еманюел Макрон съобщи, че счита да " направи сложен живота на неимунизираните " във Франция.

В първото си изявление за годината пред френското издание " Паризиен " той акцентира, че няма по какъв начин да ги накара да се ваксинират принудително, само че от 15 януари хората без ваксина няма да могат да вървят на ресторант, кафе, кино или спектакъл.

Политическите му съперници обаче дефинираха езика, който употребява в изявлението, като несъответствуващ за президент. Коментарите последваха отлагането на имунизационния документ. Очакваше се френският парламент да гласоподава проектозакона тази седмица, само че това беше осуетено след мощен отпор на съперниците на имунизациите и откакто няколко депутати оповестиха, че са получили смъртни закани.

Франция е измежду страните с максимален дял ваксинирани против COVID-19 - близо 90% от популацията е със приключен имунизационен цикъл. За достъп до публични места в страната се изисква документ за имунизация или отрицателен тест. Правителството обаче желае да отстрани втората опция на фона на бързото разпространяването на разновидностите Омикрон и Делта.

Пред " Паризиен " Еманюел Макрон отбелязва, че има предпочитание да се кандидатира за втори мандат, само че прибавя, че ще разгласи решението си, когато му пристигна времето, а в този момент желае да се концентрира върху ръководството на здравната рецесия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР