Президентът Еманюел Макрон обеща във вторник, че Франция няма да

...
Президентът Еманюел Макрон обеща във вторник, че Франция няма да
Коментари Харесай

Макрон: Франция няма да позволи втора „Джунгла“ в Кале

Президентът Еманюел Макрон даде обещание във вторник, че Франция няма да допусне да се появи различен лагер на мигранти като скандално известният и именуван " Джунглата " в пристанището на Кале.

" В никакъв случай няма да допуснем друга Джунгла тук ", сподели той в тирада в северния град, защото неговото държавно управление оказва напън върху Англия да способства повече за оправянето с мигрантите, които се пробват да прекосят Канала.

" Всичко се прави, с цел да се предотвратят противозаконните пресичания ", сподели Макрон, като добави, че Кале не би трябвало да се употребява като " входна врата " за Англия.

Правителството на предшественика на Макрон, социалиста Франсоа Оланд, унищожи „ Джунглата “ - плачевен лагер, който в най-пиковия миг беше дом на към 10 000 души - през октомври 2016 година

Но стотици не престават да се настаняват в Кале, с вярата да се доберат до камиони, пътуващи към Англия, дестинация, обсъждана като Ел Дорадо от някои мигранти от Афганистан и Източна Африка.

След известията за груби дейности във връзка с мигрантите в Кале Макрон сподели, че полицията би трябвало да бъде „ за образец “ в нейното отношение към хората, които са избягали от война и беднотия в търсене на по-добър живот.

Той отхвърли потреблението на сълзотворен газ и физическо принуждение против мигрантите, подлага на критика и описаните в информации случаи, при които е била иззета благосъстоятелност на мигрантите – казвайки, че това не би трябвало да се позволява.

Той прикани групите за отбрана на мигрантите да работят „ отговорно “, обвинявайки някои от тях, че окуражават хората да стоят в региона и да се пробват да доближат Англия.

Очаква се от Кале Макрон да насочи апел към Англия Лондон да приема повече бежанци от Северна Франция и да усили финансирането за обезпечаване на границата.

Заложено е съглашение от 2003 година, което дейно реалокира границата на Обединеното кралство на френска територия, което значи, че регионът към Кале е станал спънка за мигрантите, надяващи се да стигнат до Англия. /АФП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР