Президентът Еманюел Макрон губи абсолютното мнозинство в парламента след втори

...
Президентът Еманюел Макрон губи абсолютното мнозинство в парламента след втори
Коментари Харесай

Коалицията на Макрон губи мнозинството в парламента след втория тур на изборите във Франция

Президентът Еманюел Макрон губи безспорното болшинство в Народното събрание след втори тур на парламентарните избори във Франция, който бе извършен в неделя, съобщи Франс прес, като се базира на данни от екзитпол.

Първоначалните резултати демонстрират, че обединението на Макрон " Задено! " ще завоюва сред 200 и 260 депутатски места. За безусловно болшинство във френския парламент са нужни 289 места.

Ако данните от екзитпол бъдат доказани, това ще значи, че оттук нататък френският президент ще би трябвало да поставя старания за намирането на съдружници в Народното събрание на предвожданата от него центристка коалиция, с цел да може да прокарва своите промени в законодателния орган през идващите пет години.

Тези избори са белязани от мощно показване на крайнодясната групировка на Марин Льо Пен " Национален общ брой ", която се чака да завоюва сред 60 и 100 места в Народното събрание. Формацията за първи път от 35 години ще разполага с задоволително депутати, с цел да образува своя лична група в долната камара на Народното събрание, отбелязва Франс прес.

Самата Марин Льо Пен разяснява резултатите. Тя съобщи, че фракцията ѝ ще бъде непреклонна, само че виновна съпротива, съобщи Франс прес.

Парламентарната група, с която ще се снабди " Националният общ брой " в идващия парламент, " ще бъде най-голямата в историята на нашето политическо семейство ", съобщи Льо Пен пред симпатизанти в Енан-Бомон, Северна Франция, където бе безапелационно избрана отново за депутат.

Лявото обединяване Нов екологичен и обществен национален съюз, предвождано от Жан-Люк Меланшон, се чака да завоюва сред 150 и 200 депутатски места и да бъде главната опозиционна секта в идващия парламент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР