Президентът е заинтересовано лице в тази ситуация и няма как

...
Президентът е заинтересовано лице в тази ситуация и няма как
Коментари Харесай

Денков: Президентът е заинтересовано лице, не може да оценява обективно

Президентът е заинтригувано лице в тази обстановка и няма по какъв начин да чакаме той обективно да прави оценка какво е решено във връзка с служебните държавни управления.


Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков по отношение на изявлението на президента Румен Радев, който заяви, че ще сезира Конституционния съд поради признатите на трето четене промени в Конституцията, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Според министър председателят всевъзможни спекулации, че се прави нещо против съответен човек, нямат съображение.

" Достатъчно ясно беше обяснено, че служебните държавни управления са замислени в Конституцията като временен интервал от едно постоянно към друго постоянно парламентарно болшинство с съществена задача да обезпечат почтени избори ", сподели Денков.

По думите му това, че през последните години се осъществя друга обстановка, сподели, че има проблем в Конституцията и надлежно този проблем е адресиран по много съответен метод.

" Както виждате, не се отстраняват служебните държавни управления, тъй като в полемиката, която имах с Венецианската комисия, това беше едно от техните оферти ", означи той.

Според него по-важни са измененията, свързани с правосъдната система.

" Това са промени, които се чакат от доста години, и аз персонално фактически се веселя, че имаме конституционно болшинство, което ги гласоподава ", показа Денков.

Премиерът е безапелационен, че всевъзможни спекулации, че решенията за конституционните промени са взети от стеснен кръг хора в България, въобще не подхождат на действителността, защото те са съгласувани с Венецианската и с Европейската комисия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР