Президентът Доналд Тръмп заяви в сряда, че САЩ може и

...
Президентът Доналд Тръмп заяви в сряда, че САЩ може и
Коментари Харесай

Тръмп намекна, че може "евентуално" да се включи пак към Парижкото споразумение


Президентът Доналд Тръмп съобщи в сряда, че Съединени американски щати може и да се върнат "евентуално" към Парижкото съглашение за климата.

"Честно казано, това е съглашение, с което нямам проблем, само че имам проблем с изискванията, които те подписаха, тъй като, както нормално, те подписаха неприятна сделка", сподели Тръмп по време конференция в Белия дом дружно с норвежкия министър-председател Ерна Солберг.

"Така че може и да се включим още веднъж... евентуално", добави президентът, който предишният юни разгласи желанието си да се отдръпна от съглашението за ограничение на излъчванията от световното стопляне.

Процесът по напускането е дълъг и комплициран, а мненията на Тръмп връщат на дневен ред още веднъж въпроса дали той в действителност желае окончателното отдръпване на страната си, или желае да контракти просто по-леки условия към Съединени американски щати.

В рамките на конференцията си Тръмп се показа и като “шампион на екологията ”.

"Аз съм доста завързан към “околната среда ”. Ние желаеме чиста вода, чист въздух, само че и конкуретноспособни бизнеси", изясни той.

"Един от най-големите активи на Норвегия е едно нещо, наречено вода", добави Тръмп. "Тя има голяма водна сила, голяма. Всъщност огромната част от вашата сила или електрическа енергия произлиза от водите. Иска ми се и ние да можехме да създадем така", добави американският държавен глава. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР