Президентът Доналд Тръмп подписа пакет от почти половин трилион долара

...
Президентът Доналд Тръмп подписа пакет от почти половин трилион долара
Коментари Харесай

Още близо половин трилион долара в помощ на американската икономика

Президентът Доналд Тръмп подписа пакет от съвсем половин трилион $ помощ за американската стопанска система. Средствата би трябвало да помогонат в попречване на отрицателните последици от ковид, оповестява БГНЕС.
Пакетът ще зареди с още 483 милиарда $ държавни средства най-голямата международна стопанска система. По-голямата част от парите ще отидат за дребния бизнес. Законопроектът беше признат от долната камара на Конгреса в четвъртък, откакто нови 4,4 милиона служащи от Съединени американски щати подадоха нови искове за компенсации за безработни и по този начин общият брой на останалите без работа в страната е към този момент 26,4 милиона души.
Новият пакет обезпечава 320 милиарда $ за дребния бизнес, който да държи вратите му отворени и да заплаща на служащите си, откакто първичните 349 милиарда $ от Програма за отбрана на заплатите бяха източени единствено за две седмици. Новото финансиране обезпечава и 75 милиарда $ за лечебни заведения, 25 милиарда $ за проби за вируса и 60 милиарда $ за заеми и дотации за възобновяване при бедствия.
Над 50 000 души изгубиха живота си в страната от февруари насам. Съединените щати са преди всичко в света и по брой на инфектирани, като болните към този момент са над 900 000. Едва 10 на 100 от тях досега са се възстановили, сочат данните на Worldometers.info. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР