Президентът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик

...
Президентът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик
Коментари Харесай

Тръмп и Байдън събират армии от адвокати, готвят се за съдебна битка

Президентът Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския и противникът му демократ Джо Байдън събират армии от мощни юристи поради опцията конкуренцията за Белия дом да бъде решена не пред урните, а в съда, написа Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Те водят адвокатска версия на настолните военни игри, бълвайки предварителни пледоарии, указания и окръжни писма със сюжети, които наподобяват повече на разискване на хипотези в юридическия факултет, в сравнение с същински проблем в една народна власт.

Адвокати на републиканците и демократите към този момент се сблъскаха в съдилища из цялата страна поради периодите за ценене на пуснатите по пощата бюлетини и други проблеми, провокирани от пандемията от ковид. Самият Тръмп се опива да всява подозрения за легитимността на изборите на 3 ноември и двете страни са построили големи юридически екипи, готвещи се за гневно оспорвана конкуренция, която стига до Върховния съд.

"Подготвяме се за това от много повече от година. Работим с предизборния щаб по тактиката си за подготовка за наново броене, за дейности в изборния ден и за правосъдни оспорвания ", сподели основният юридически консултант на управлението на Републиканската партия Джъстин Римър.

При демократите програмата на предизборния щаб на Байдън за отбрана на изборите включва специфичен народен екип за правосъдни оспорвания със стотици юристи, водени от и.д. заместник-главен прокурор в администрацията на Клинтън Уолтър Делинджър и заместник-главния прокурор при ръководството на Барак Обама  Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в Хавай. Той е първият Доналд Верили. Бившият юридически консултант на Белия дом при ръководството на Обама Боб Бауър и основният юридически консултант на предизборната акция на Байдън Дейна Ремъс ще работят по отбраната на правата на гласоподавателите, които се редят на дълги опашки пред изборни секции из цялата страна, вярвайки, че техните гласове ще решат изхода от президентските избори.

И двете страни са натрупали опит от изборите през 2000 година, които бяха решени от Върховния съд в делото "Буш против Гор ". Тази година, поради недоказаните изказвания на Тръмп за вероятни изборни измами заради по-масовото гласоподаване по пощата, с които всява подозрения в честността на изборните резултати, юристите се готвят за ново явяване пред Върховния съд.

Сегашната конкуренция към този момент е считана за наситената със правосъдни разногласия в историята на Съединени американски щати, като съгласно едно броене поради ковид са импортирани към 260 каузи.

Зад кулисите Тръмп и републиканците построяват юридически екип, в който влиза Джей Секюлоу, един от водещите юристи на президента по време на процеса на импийчмънта му и на следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати, с богат опит от пледиране на каузи пред Върховния съд. Републиканците са наели десетки юристи и услугите на известни национални адвокатски фирми за оборване на напъните на демократите да разширят достъпа до бюлетини в основни щати.

Хиляди юристи доброволци са в подготвеност да оказват помощ в изборния ден за следене на гласуването и по други въпроси, сподели Римър. Групата "Адвокати за Тръмп ", в чийто контролен съвет са основният прокурор на Тексас Кен Пакстън и юристът на Тръмп Руди Джулиани, набира пенсионирани юристи и студенти по право. "Джоунс Дей " е една от известните адвокатски адвокатски фирми, за които се чака да играят някаква роля. Адвокатът Уил Консовой, който е представлявал Тръмп в сходни каузи като дългата му битка да попречи на прокурор от Ню Йорк да се снабди с данъчните му заявления, също евентуално ще е основен състезател във всевъзможни изборни юридически битки.

Римър сподели, че партията не може просто да реши да звънне на случаен юрист в изборния ден и да му каже: "Ей, ангажиран ли си с нещо? Искаш ли да заведеш дело за наново броене на бюлетини? "

Това съвсем се случи през 2000 година Бари Ричард, който представляваше Буш в повторното броене на бюлетини във Флорида през 2000 година, е получил позвъняване на сутринта след изборния ден с въпрос може ли да помогне и е трябвало скорострелно да събере екип, сподели той.

"Тогава нещата бяха доста по-различни. Нямахме предходни случаи с претенденти, които се обръщат към юристи за президентски избори, тъй че всичко се оплеска в нощта на изборите ", сподели Ричард.

Друг екип, който се бори в съда по проблеми за достъп до гласоподаватели из цялата страна, е управителен от добре познатия юрист по изборни каузи Марк Елайъс от адвокатската фирма "Пъркинс Кои ", прочут в демократическите среди и бодил в очите на републиканците.

"Когато републиканците желаят да наклонят везните на изборите в своя изгода отвън урните, на кого се обаждат? На Марк Елайъс и Пъркинс Кои ", написа в уебсайт на управлението на Републиканската партия.

Републиканците упрекват Елайъс и демократите, че се пробват да употребяват пандемията от новия ковид, с цел да фалшифицират изборните резултати посредством унищожаване на защитните ограничения против измами.

Елайъс и екипът му са внесли правосъдни искове, с цел да накарат някои щати да удължат периода на събиране на пратени по пощата бюлетини и други въпроси. По едно такова дело Върховният съд предходната седмица позволи на щата Пенсилвания да зачете пратени по пощата бюлетини до три дни след изборите на 3 ноември, като отхвърли опита на републиканците да блокират удължаването на този период.

Елайъс от дълго време е общественото лице на правосъдните битки на демократите. Той е бил основен юридически консултант на предизборния щаб на Хилари Клинтън  Хилари Клинтън Хилари Клинтън (по татко Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 през 2016 година и на този на Джон Кери през 2004 година Той постоянно пуска актуализации за хода на свои правосъдни каузи за своите близо 150 000 клиенти в Туитър, както и насоки за гласоподаване, а от време на време и някоя рецензия към президента и към републиканските си сътрудници.

"Да бъда наименуван от юрист на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския "верен партиен прислужник " е почетно звание, която гордо ще нося цялостен живот ", написа той в един туит предходната седмица.
Но юристите и в двата лагера споделят, че се готвят за нещо доста повече от сдърпване в Туитър.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР