Президентът Джо Байдън обяви началото на формирането на Нов световен

...
Президентът Джо Байдън обяви началото на формирането на Нов световен
Коментари Харесай

„Американският свят е към своя край“: политологът Домрин оцени изявленията на Байдън за „Новия световен ред“

Президентът Джо Байдън разгласи началото на образуването на " Нов международен ред ", който би трябвало да се управлява от Съединените щати. Той приказва за това по време на кръгла маса с представители на бизнеса.

По неговите думи, в зараждащия се нов международен ред Съединени американски щати би трябвало да оглавят целия „ свободен свят “.

„ Сега е моментът, когато всичко се трансформира. Ще се появи нов международен ред и ние би трябвало да го ръководим. И ние би трябвало да обединим останалата част от свободния свят, с цел да създадем това “, сподели президентът на Съединени американски щати по време на речта.

Смъртта на Pax Americana

С речта си Байдън на процедура тегли чертата на демократичния международен ред, който Съединени американски щати и техните съдружници се пробват да наложат по света от края на Студената война. Така речта на американския президент може да се смята за самобитно публично заравяне на плана Pax Americana.

„ Сигналът “ за това заравяне даде началото на съветската специфична интервенция за денацификация на Украйна, по време на която, наред с другото, се организира първото бойно потребление на хиперзвуковата ракетна система „ Кинжал “. Ударът с „ Кинжал “ унищожи предпазено ракетно хранилище, основано през 50-те години на предишния век за предпазване на нуклеарни муниции. Интересното е, че в речта си за „ Новия международен ред “ Байдън загатна и съветския „ Кинжал “.

„ Тази ракета не се разграничава от всяка друга “, сподели замислено американският президент, „ като се изключи че е съвсем невероятно да бъде спряна “.

Дипломатическите провали

Вашингтон, след няколкомесечна подготовка, съумя да реализира въвеждането на солидни антируски наказания – в границите на „ груповия Запад “ единствено няколко страни не започнаха да прекъсват икономическите си връзки с Русия. В останалата част от света обаче позицията на Съединени американски щати не е толкоз мощна - през последните седмици Държавният департамент срещна компликации на дипломатическия фронт. Китай, Индия, страните от Азия, Африка и Латинска Америка не престават да си сътрудничат с Русия, макар заканите.

И глобите против Руската федерация не донесоха стремежи резултат - те трябваше да разклатят вътрешнополитическата обстановка в Русия, само че в действителност икономическите последствия от антируските ограничаващи ограничения удариха стопанските системи на доста европейски страни, причинявайки многочислени митинги в Испания, Италия, Франция, Гърция и други

Унгарските управляващи към този момент намерено обявиха, че ще наложат несъгласие на всеки опит на Европейски Съюз да наложи спомагателни наказания против Москва и изрично се опълчват на желанието на някои страни от НАТО да вкарат зона, неразрешена за полети над Украйна. Това прочее, не попречи на Байдън да разгласи за невижданото сближение на съдружниците в блока.

Американският свят отива към края си

Международните редактори на FAN помолиха Александър Домрин, професор във Висшето учебно заведение по стопанска система, да разяснява откровените изказвания на президента на Съединени американски щати за краха на остарелия международен ред.

„ Разрушаването на остарелия международен ред стартира преди Байдън “, напомни той. „ Тръмп значително беше катализаторът за края на света, в който живеем и в този момент. Всъщност дълго време, може би 20 или даже 30 години след разпадането на Съветския съюз, светът, подобен, какъвто го познаваме, вървеше към края си.

Байдън беше на гребена на айсберг, който потъва от две десетилетия. Какво се случва в този момент? На 24 февруари Руската федерация със своите дейности форсира краха на този свят “, сподели специалистът.

Според Александър Домрин Байдън единствено установи свършеният факт: международният ред, основан от американците – по този начин нареченият „ ред, учреден на разпоредбите “ (установени от Вашингтон) – се трансформира в минало. И в доста връзки точно тъй като Русия стартира да открива свои лични правила.

„ Следователно, първото нещо: настъпи краят на света. Второ, тези, които следят края на нормалния международен ред, са изправени пред избор - по какъв начин да се отнасят към това. И тогава това ще зависи от нашите с вас водачи. Вече е много явна нервността във " Вашингтонския областен комитет ", когато съперникът се назовава с разнообразни „ неприятни “ думи (подразбират се думите на Байдън за " боен нарушител " ) - това е доказателство за уязвимост.

Не знам доколко съветската ни позиция, на първо място военна, осигурва демилитаризацията и денацификацията на Украйна, само че фактът, че международният ред в този момент е разтърсен и за първи път от доста десетилетия се тресе не поради американците, а поради нас е знак, че към момента съществуваме и че имаме какво да кажем “, сподели Домрин.

Американистът е сигурен, че демократичният истеблишмънт в Съединени американски щати няма да може да трансферира отговорността за протичащите в света процеси върху Русия. В близко бъдеще освен целият свят, само че и американските гласоподаватели ще дадат вярна оценка на дейностите на администрацията на Байдън.

„ Казаха ни, че новите съветски оръжия – същият Кинжал – са „ компютърни анимации “, а в този момент Байдън споделя, че „ ние (САЩ) можем да се борим с съветските оръжия, само че не можем да се борим с този Кинжал.

Те се пробват да продадат на американските консуматори, че растящите цени на газа са от Путин, инфлацията е от Путин, празните лавици в магазините също са от Путин, само че това няма да подейства при американците. На 8 ноември са изборите за Конгрес на Съединени американски щати. Демократите, които се пробват да обяснят проблемите на Америка с Путин, Русия и Украйна, ще бъдат изнесени с подобен срам, че към този момент въобще няма да им е смешно “, заключи Домрин.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР