Президентът Джо Байдън обмисля пътуване до Израел през следващите дни,

...
Президентът Джо Байдън обмисля пътуване до Израел през следващите дни,
Коментари Харесай

Байдън обмисля посещението в Израел, след като Нетаняху изпрати покана на фона на войната в Газа

Президентът Джо Байдън обмисля пътешестване до Израел през идващите дни, само че пътуването не е финализирано, защото неговите военни правят ежедневни бомбардировки на обсадения палестински анклав Газа, съгласно почитан чиновник на американската администрация.

Пътуването ще пристигна на фона на възходящи страхове, че идно нахлуване на Израел в Газа може да провокира по-широка война с опустошителни филантропични последствия. Израелската бомбардировка над Газа към този момент умъртви повече от 2600 палестинци.

Продължавайте да четете

лист от 4 елементаСлед недоволството против Украйна огромният бизнес замълча за войната Израел-Хамас < /h3> Войната сред Израел и Газа: Кои страни репатрират жители от Израел? Руският дипломат в Организация на обединените нации приканва за преустановяване на огъня в спора сред Израел и Хамас Анализ: Пропаганда, машинация, подправени вести и психическа война завършек на списъка

И наличието на Байдън може да се преглежда като провокативен ход от Иран или евентуално да се преглежда като ням от арабските народи, защото цивилните жертви в Газа нарастват.

Миналата седмица държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен към този момент пътува из Близкия изток, пробвайки се да предотврати разпалването на по-широк районен спор от войната с Хамас, групата, която ръководи Газа.

Длъжностното лице не можа да разиска обществено вътрешните разисквания по отношение на евентуалното президентско пътешестване и приказва в неделя с новинарската организация Асошиейтед прес при изискване за анонимност.

„ Голяма неточност “

Байдън също по този начин направи най-силните си обществени изказвания, с цел да обуздае Израел след офанзивите на Хамас от 7 октомври, които убиха повече от 1400 души в Южен Израел, в това число минимум 30 жители на Съединени американски щати, предизвести в изявление за 60 минути на CBS, излъчено в неделя че Израел не би трябвало да окупира още веднъж Газа.

„ Мисля, че би било огромна неточност “, сподели Байдън. „ Вижте, това, което се случи в Газа, съгласно мен е Хамас, а крайните детайли на Хамас не съставляват целия палестински народ. И мисля, че би било неточност Израел още веднъж да окупира Газа. “

Израел напусна Газа през 2005 г.; Хамас завоюва изборите през идната година.

Все отново Байдън сподели, че „ разбиването на екстремистите … е належащо условие “.

Байдън и неговата администрация отхвърлиха да подлагат на критика Израел или неговата бомбардировъчна акция, която умъртви цивилни в Газа.

Но те приканиха Израел, Египет и други народи да разрешат филантропична помощ и доставки в зоната на влошаващия се спор.

„ Уверен съм, че Израел ще работи съгласно разпоредбите на войната “, сподели Байдън в изявлението.

„ Има стандарти, които демократичните институции и страни следват. И съм убеден, че ще има опция почтените в Газа да имат достъп до медикаменти, храна и вода. “


Междувременно Блинкен чу рецензии за военната интервенция на Израел от египетския президент Абдел Фатах ал-Сиси. След Кайро той пътува до Йордания и възнамерява да се върне в Израел в понеделник, предавайки на израелските водачи отзивите, които е получил в бързината от срещи с водачи от целия арабски свят.

Египетските държавни медии споделиха, че ел-Сиси е споделил на Блинкен, че израелската интервенция в Газа е надвишила „ правото на самоотбрана “ и се е трансформирала в „ групово наказване “.

Блинкен сподели пред кореспонденти, преди да напусне Египет, че „ Израел има право, в действителност има задължението да се отбрани против тези офанзиви от Хамас и да се опита да направи каквото може, с цел да подсигурява, че това в никакъв случай повече не се случва “.

Осъзнавайки евентуалната човешка цена в Газа, Блинкен сподели: „ Начинът, по който Израел прави това, има значение. Трябва да го направи по метод, който утвърждава споделените полезности, които имаме за човешкия живот и човешкото достолепие, като се вземат всички вероятни защитни ограничения, с цел да се избегне пострадването на цивилни. “

По-рано в неделя пратеникът се срещна със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман в Рияд за диалози, които се основаха на предходни сесии с водачите на Обединените арабски емирства, Бахрейн, Катар, Йордания и Палестинската власт.

Блинкен сподели, че това, което е чувал на всяка среща с арабски водачи, „ е решителност на споделен мироглед, че би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да сме сигурни, че това няма да се популяризира на други места, споделен мироглед за отбрана на почтени животи, споделен с оглед да получим помощ за палестинците в Газа, които се нуждаят от нея, и ние работим доста върху това ”.

„ Основни правила “

Белият дом също по този начин назначи Дейвид Сатърфийлд, някогашен дипломат в Ливан и Турция, да управлява напъните на Съединени американски щати за приемане на филантропична помощ за „ уязвими хора в Близкия изток “. Очакваше се Сатърфийлд да дойде в Израел в понеделник.

От Вашингтон съветникът по националната сигурност на Байдън сподели, че Съединени американски щати не „ насочат претенции или условия към Израел във връзка с неговите военни интервенции “.

Джейк Съливан, обикаляйки неделните телевизионни новинарски излъчвания, сподели, че администрацията „ просто декларира нашите съществени правила – правилата, на които се основава тази страна и всички демокрации, в това число Израел, се основават. Това е, което ни прави разнообразни от терористите, че в действителност почитаме цивилния живот. “

Той сподели, че Съединени американски щати „ не се намесват във военното им обмисляне или се пробват да им дадат указания или съответни претенции “.

Съливан сподели, че Съединени американски щати предават известието обществено и уединено, че „ всички военни интервенции би трябвало да се организират в сходство с правото на война, че цивилните би трябвало да бъдат предпазени, че цивилните би трябвало да имат действителна опция да стигнат до сигурност “ и имат достъп до храна, вода, медикаменти и заслон.

Тези забележки означиха смяна в мненията на администрацията на Съединени американски щати през последните дни, защото публични лица чуха опасенията на арабските водачи.

Тези водачи показаха следствията от това, което филантропична злополука вследствие на израелска сухопътна атака би предизвикала освен на палестинците, само че също и в разпалването на публичното мнение в арабските народи и евентуално дестабилизирането на релативно другарски страни.

Съливан също сподели, че Съединени американски щати до момента не са съумели да изведат американски жители от Газа през египетския пропускателен пункт Рафах с Газа.


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР