Президентът Джо Байдън е подложен на критики от двете страни

...
Президентът Джо Байдън е подложен на критики от двете страни
Коментари Харесай

Байдън е изправен пред двупартийни атаки заради новата гранична стена

Президентът Джо Байдън е подложен на рецензии от двете страни на политическия набор, откакто администрацията му разгласи построяването на нова гранична стена в Тексас. < /p>

Г-н Байдън твърди, че „ не може да спре “ строителството, защото финансирането за него е било отпуснато през 2019 година

Департаментът по вътрешна сигурност обаче съобщи, че има " остра " потребност от бариерите.

Над 2,2 милиона мигранти са били арестувани единствено през тази фискална година.

Нарастващият брой мигранти в градове на Съединени американски щати като Ню Йорк от ден на ден се трансформира в предизвикателство за господин Байдън, който е изправен пред мощна рецензия за държанието си на границата.

Според американски чиновници и президента Байдън, финансирането за новата гранична преграда – оповестено за първи път в края на юни – е било усвоено през фискалната 2019 година, до момента в който Доналд Тръмп е бил президент.

Приблизително 20 благи (32 км) нови гранични бариери ще бъдат построени в окръг Стар, слабонаселен сектор от границата в долината Рио Гранде.

През 2020 година господин Байдън даде обещание, че няма да построи повече крайник от стена, в случай че бъде определен.

Градът в Тексас, попаднал в граничната борба на Америка

Висш чиновник на администрацията в четвъртък хвърли виновността за новото строителство на Конгреса на Съединени американски щати, потвърждавайки, че се опълчва на напъните за „ анулация “ на средствата в първото искане за бюджет на господин Байдън, издадено през май 2021 година

Съгласно закон от 1974 година, отпуснатите средства би трябвало да бъдат предоставени за предназначението им, в случай че анулацията не бъде утвърдена както от Сената, по този начин и от Камарата на представителите.

" Ние неведнъж поискахме от Конгреса да анулира тези пари, само че той не го направи и ние сме принудени да съблюдаваме закона ", сподели секретарят по вътрешната сигурност Алехандро Майоркас в декларация.

Г-н Байдън и изказванията са в цялостен контрастност с уведомление за плана във Федералния указател на Съединени американски щати.

В това отношение господин Майоркас сподели, че „ понастоящем има остра и незабавна потребност от създаване на физически бариери и пътища наоколо до границата на Съединените щати, с цел да за попречване на нелегално влизане в Съединените щати в регионите на плана ".

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР