Президенът Румен Радев кани Полша да се включи в международна

...
Президенът Румен Радев кани Полша да се включи в международна
Коментари Харесай

Румен Радев обсъди трафика и мигрантите с премиера Моравецки

Президенът Румен Радев кани Полша да се включи в интернационална оперативна работна група за продан на информация за обезвреждане на финансовите потоци, които обезпечават незаконния трафик на хора. Групата е самодейност на Радев по време на ръководството на служебния кабинет на Гълъб Донев и в отговор на ветото, което Австрия наложи на страната ни за влизане в Шенген. Тогава Карл Нехамер обоснова ветото с големия брой мигранти, които страната ни пропуща в посока Централна Европа.

Българският президент Радев през днешния ден е провел телефонен диалог с премиера на Полша Матеуш Моравецки по тематиката за незаконната миграция, оповестиха от пресцентъра на Президентството малко преди.

Борбата с незаконната миграция в Европейския съюз може да е ефикасна единствено със взаимни старания на страните членки за целеустремено обезвреждане на интернационалната мрежа и центровете , които управляват и финансират трафика на хора. Това е общата позиция сред Радев и Моравецки, за която оповестяват от пресцентъра на Президентството.

Двамата са разискали готвените промени в Пакта за миграцията и убежището и защитата на външните граници на Европейския съюз . Румен Радев е подчертал, че страните от първа линия би трябвало да получат поддръжка за справяне с миграционния напън, както и да засилят партньорството на службите си за сигурност с страните от Централна и Западна Европа, където са ситуирани центровете, направляващи и финансиращи незаконния трафик на хора. Именно в този подтекст Радев е обяснил самодейността си за основаването със съдействието на Европол на интернационална оперативна работна група за продан на информация.

Писма с покана за присъединяване на специалисти по въпросите на незаконната миграция президентът Радев е изпратил на 26 май т.г. до редица водачи на страните членки на Европейски Съюз . В прессъобщението не се показва до кои водачи и надлежно страни са изпратени такива писма, нито и кои до този миг са откликнали на поканата. Преди две седмици на срещата си с Нехамер в Австрия, Радев отново изрази вяра, че  " от ден на ден държави-членки на Европейски Съюз ще изпратят свои представители ".
 Пред Нехамер, Радев изрази подозрение за напъните на кабинета за Шенген
Пред Нехамер, Радев изрази подозрение за напъните на кабинета за Шенген

Надява се постоянното българско държавно управление да се възползва от достиженията на служебния кабинет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР