Презентацията на маршрута за рали Дакар 2019, насрочена за идния

...
Презентацията на маршрута за рали Дакар 2019, насрочена за идния
Коментари Харесай

Маршрутът за Дакар 2019 е под въпрос след оттегляне на Чили

Презентацията на маршрута за рали Дакар 2019, планувана за идния понеделник, бе анулирана откакто Чили се отхвърли в последната минута от семейството си. Първоначалните проекти бяха в 41-вото издание на рали рейда да взе участие нова страна – Еквадор, дружно с Перу и Чили като по този начин се премине от юг на север през целия континент.
New elements from the host countries has led us to pospone the announcement of the 2019 route.
— DAKAR RALLY (@dakar) May 14, 2018
Освен нова страна, която да размени на пожар Чили, уредниците на Дакар търсят и състезателен шеф, защото досегашният Марк Кома напусна позицията си при започване на 2018 година. Няколко месеца по-късно постът му остава празен.

Към днешна дата на 100% за 2019 година остава само семейството на Перу. Причината за отдръпването на Чили е икомомическите разтърсвания, които претърпява сега към изключителната промяна на държавното управление.

Разговорите с трите страни започнаха още след края на тазгодишното издание на тестването за човек и машина. За първи път, откогато Дакар " се придвижи " в Южна Америка през 2009 година, уредниците не съумяват да потвърдят финалния маршрут на надпреварата до края на април. Потенциалните две страни, които да бъдат домакини през 2019 година дружно с Перу, се има вяра, че са Аржентина и Еквадор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР