През зимния сезон цитрусовите плодове са важна част от нашето

...
През зимния сезон цитрусовите плодове са важна част от нашето
Коментари Харесай

5 причини да ядем редовно помело

През зимния сезон цитрусовите плодове са значима част от нашето меню. Екзотичният плод помело е суперхрана за имунитета през зимата. Самият плод идва от Азия и доста наподобява на грейпфрута по не една или две характерности.

Помело е извънредно богато на витамини, минерали и антиоксиданти и е отлично допълнение на всяка кулинарна концепция. Какви са изгодите за здравето от този цитрус? Каналът във vbox7 споделя:

1. Хранителни субстанции

Помелото е страховит източник на витамин С , който е асистент на именната система. В него има и доста калий, който пък контролира салдото на течности в тялото, както и кръвното налягане.
               

A post shared by (@oil_na) on Nov 28, 2019 at 12:11am PST

2. Фибри

В едно помело има най-малко 6 грама фибри. Препоръчителният банкет на фибри за възрастен човек е 25 гр. дневно. Ако имате проблеми с неточен корем, заложете на помело. Има и други бонуси - усъвършенства костната компактност, мозъчната активност и е страховит бранител от някои хронични болести.
               

A post shared by (@lundegardengros) on Nov 27, 2019 at 11:21pm PST

3. Помага при намаляване

Помелото съдържа едвам 230 kcal, което е много малко за толкоз огромно количество храна. Ако задачите ви са да сте в калориен недостиг, наложително е да го вкарате в менюто си.-->
               

A post shared by (@theantiquechicken) on Nov 27, 2019 at 12:48pm PST

4. Антиоксиданти

Плодът е богат на антиоксиданти, които пазят клетките от всички несгоди, които могат да им нанесат свободните радикали. Освен това помелото има противовъзпалителен резултат, сходно на доматите.
               

A post shared by (@l8tta8) on Nov 27, 2019 at 6:50am PST

5. По-здраво сърце

Помелото намалява равнищата на холестерола и триглицеридите - два от индикаторите, най-често свързани с заболяванията на сърдечносъдовата система.
               

A post shared by (@primamazone97354) on Nov 27, 2019 at 5:33am PST
 
И още:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР