През зимата - вадим формите и правим страхотни зимни меденки,

...
През зимата - вадим формите и правим страхотни зимни меденки,
Коментари Харесай

Меденки със зимни фигурки

През зимата - вадим формите и вършим страхотни зимни меденки, през лятото -... това е друга тематика

Необходими Продукти

● захар - 2/3 ч.ч
● мед - 2с.л
● канела - 3 с.л
● яйца - 2 бр.
● олио - 1 ч.ч
● сода за самун - 1 ч.л
● оцет - 2 капки
● брашно
● шипков мармалад - 1 бурканче

Начин на подготвяне

С времето съм си тествала доста пъти тази рецепта. Сполучлива и постоянно се получават вкусни меденки. Нужни ни са зимни фигурки с форма на елха, топка за елха, снежен човек, дребосъче с бутон, натискай ги го стават релефни. Моите са на компания Фереро.

Две яйца ги разрушаваме с захарта в купа. Прибавяме канелата, меда и олиото. Разбиваме всичко с вилица. В 1 ч.л сода капваме 2 капки оцет да шупне. Прибавяме и нея. Прибавяме по малко брашно. Замесваме тесто с брашно колкото поеме. Не би трябвало де доста меко, нито твърдо. Разделяме тестото на 4 елементи.

Набрашняваме си плота и точилката. След като разточим листа също го набрашняваме леко, по този начин по-лесно ще оформяме. С кръгла дебела точилка за дребни сладки разточваме лист. Правим фигурки еднакъв брой от всеки тип. После от същият тип отново вършим еднакъв брой, само че натискаме бутона, с цел да станат релефни самите меденки.

Редим всички меденки в тава застлана с хартия за печене. Печем в загрята на 180 гр. до подготвеност, само че не доста, тъй като бързо стават сухи. След като се изпекат ги слагаме в огромна купа и оставяме да изстинат.

С остатъка от тестото отново вършим меденки, като го премесваме отново, точим, режем формички и по този начин до момента в който тестото свърши. Пак печем. Слепваме две по две с шипков мармалад. Мажем шипковия мармалад с дребна чаена лъжица. Оставяме ги да омекнат за ден. Да ви е сладко! Хапваме с кафе, чай.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР