През зимата ни е много необходим силен имунитет, за да

...
През зимата ни е много необходим силен имунитет, за да
Коментари Харесай

Не пийте ТЕЗИ напитки през зимата, потискат имунитета ви

През зимата ни е доста нужен мощен имунитет, с цел да устоим на настинки и грипове. Витамините би трябвало да се набират всеки ден, топлите питиета също са целесъобразни, само че има и такива, които ни дават търсената топлота, а, въпреки това, въздействат не толкоз добре на чревния миркобиом и организма като цяло. Чудите се кои са те? Разбира се, обичаните за зимата червени виновност и алкохолни питиета. Нека разберем аргументите:

Как алкохолът въздейства на имунната ни система?

Ще ви разкрием няколко аргументи, заради които алкохолните питиета имат отрицателно въздействие върху здравето ни и по този метод намаляват имунитета ни.

Алкохолът има способността да дехидратира

Всички знаем какъв брой е значима хидратацията за вярното протичане на всички дейности в организма ни. Тъй като алкохолът има диуретични свойства, той дехидратира тялото ни и по този метод възпрепиятства лекото протичане на процесите и намалява имунитета.

Нарушава чревния микробиом

Повечето заболявания се развиват поради натрупали се в червата ни бактерии и микроорганизми, а когато те са с задоволително на брой потребни бактерии в тях, разумно е имунитетът ни да е по-силен. При потреблението на алкохол той първо нападна нашите вътрешности, което води до отрицателно въздействие върху чревния микробиом, като отстрани потребните бактерии и по този метод дисбалансира действието на имунните кафези. Отслабнат ли те, понижава и силата на имунитета ни.

Големите количества захар в алкохолните питиета способстват за вредата

Спиртните питиета са много калорични, по тази причина и диетолозите ги изключват изцяло от здравословното ви меню. А в случай че става въпрос за коктейлите, те съдържат даже по-голямо количество захари. Прекомерената консумация на захар води до увреждане на клетките и до риск от развиването на разнообразни болести, вследствие от отслабването на имунната ни система. Тези питиета спадат към повишаващите кръвната захар, което носи своите последствия, нарушават верните функционалности на имунните кафези и пречат за реализирането на процесите, затова по този метод идва и отрицателното въздействие върху имунитета.

Алкохолът пречи на организма да се бори с появилите се инфекции

Тук става въпрос за алкохол в по-големи количества, като дневната норма за дамите е към едно пиво, а за мъжете – до две. При постоянното надвишаване на това количество, е допустимо намаление на имунната система. Тялото ни ще се възвръща доста по-бавно от развилите се инфекции и самата му защитна функционалност ще отслабне заради отрицателното въздействие на спиртните питиета, към които се протяга ръка всекидневно и в немалки дози.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР