През зимата калоричните храни са за по-предпочитани, отколкото през другите

...
През зимата калоричните храни са за по-предпочитани, отколкото през другите
Коментари Харесай

Диетолози споделиха как да се храним правилно през зимата

През зимата калоричните храни са за по-предпочитани, в сравнение с през другите сезони, с цел да пести човек повече сила и да му е по-малко студено. В същото време диетолозите не предлагат да се увличате прекалено много с тлъстите месни артикули и предлагат да се акцентира повече на средномаслените млечни артикули.

„ Мазните храни икономисват сила “, споделя диетологът Марина Аплетаева. Според диетолога и гастроентеролог Марина Хорол е значимо храната да е разнообразна през зимата. Добре е да се включат и салати от зеленчуци и плодове, пресни сокове. Това постоянно е добре, тъй като е належащо обогатяване, изключително при пандемия.
Японски правила за здравословно хранене
Има японско предписание да останете стройни за цялостен живот. Това е античен трик, който се употребява от генерации и съгласно основателите му е мног...
Прочети повече
С настъпването на студа диетата би трябвало да се поправя, сподели Андрей Тяжелников, основен експерт на свободна процедура по първична здравна помощ за възрастното население на Министерството на здравеопазването в Москва. През зимата тялото изпитва липса на топлота и слънчева светлина, усилват се разноските за потребление на сила за стопляне, забавят се метаболитните процеси, изискват се сили за опълчване на бактерии и вируси, пораждат отмалялост и заспалост, споделя той. Ето за какво, с настъпването на студа, диетата би трябвало да се поправя фрапантно.

Експертът счита, че през студения сезон към 40% от диетата би трябвало да бъде формирана от месо, което при предпочитание може да бъде сменено с яйца и риба. Според диетолога, нужно е да се съблюдава диета с задоволително протеини, мазнини, въглехидрати, витамини, минерали и фибри.

Месото обезпечава сила, подтиква отбраната против инфекциозни болести, а също по този начин пази от загуба на мускулна тъкан.

„ За да помогнете на тялото да се оправи с изменящите се климатични условия, нужно е да се стремите към уравновесена диета, която би трябвало да съдържа протеини, мазнини, въглехидрати, витамини, минерали и фибри “, споделя лекарят и прибавя, че зимните ястия би трябвало да са по-засищащи и богати на калории.
Ето за какво ни се доспива след хранене
Кой от нас не обича да подремне от време на време след вкусна вечеря или обяд (особено когато е имало и десерт)... Няма защо да се притесняв...
Прочети повече
Това не значи, че се постанова да се тъпчете до момента в който ви стане мъчно да дишате. Питателната хране не значи да е в несигурно количество. Тя би трябвало да е качествена и в съобразено количество. Само по този начин ще можете да сте уверени, че ще можете да устоите на офанзивата на бирусите и студа. Нещо, което е извънредно значимо за сезона, само че и за момента, в който пандемията е във вихъра си.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР