През юни 2020 г. Националният статистически институт проведе за трети

...
През юни 2020 г. Националният статистически институт проведе за трети
Коментари Харесай

Над 60% от хотелите, квартирите и къщите за гости обещават да свалят цените

През юни 2020 година Националният статистически институт организира за трети следващ път месечното анкетно изследване измежду шефовете на местата за настаняване за събиране на точна и навременна информация за положението и развиването на техния бизнес по време на изключителното състояние и последвалата епидемиологична конюнктура в страната.

През май 57.5% от интервюираните считат да предложат на своите клиенти различен интервал за потребление на направените резервации, 65.6% имат желание да понижат цената на пакет услуги, а 49.4% - на нощувката.

По отношение на наетия личен състав 29.6% от ръководителите са подхванали като мярка „ неплатен отпуск “, следвана от „ освобождаване/съкращаване “ - 22.4%, и „ 60/40 “ - 22.1%. От „ заплатен отпуск “ са се възползвали 20.4% от мениджърите, а 11.3% са приложили „ отдалечена форма на работа “ или „ понижаване на възнагражденията на личния състав “.

През май 44.4% от шефовете регистрират понижение в приходите от активността си по отношение на предходния месец, до момента в който 40.1% показват, че няма смяна.

В кратковременен проект (през идващия един месец) 48.8% от мениджърите предвиждат, че ще могат да обслужат „ до 50% “ от разноските за активността със лични средства, 35.3% - няма да могат да се оправят сами, а 15.5% от интервюираните показват, че ще съумеят „ до 100% “.

По отношение на бъдещата си интензивност в кратковременен проект през май 63.8% от ръководителите на местата за настаняване считат да продължат да работят въпреки и с понижен размер, 16.8% чакат краткотрайно да преустановят активността си, 15.9% чакат да продължат активността си, както преди изключителното състояние и едвам 2.2% предвиждат да я прекратят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР