През юни 1964 г. един рибар в Тип Сити, Охайо

...
През юни 1964 г. един рибар в Тип Сити, Охайо
Коментари Харесай

Дейзи Шелтън остава неразкрит случай за повече от 60 години

През юни 1964 година един риболовец в Тип Сити, Охайо ще открие откъсната човешка ръка. През идващите дни изплуват и други елементи в разнообразни поточета на реката. Полицията съумява да открие съвсем всички елементи и показва, че са на 43-годишната Дейзи Шелтън. Това е лесната част, през идващите 60 години ще се търси и килърът на дамата. Едва в наши дни, няколко генерации инспектори може би имат нова диря, откакто се появява очевидец по тематиката.

През юни 1964 година нейното тяло е намерено в близкия водоем, първо излиза една ръка, по-късно изплува тялото, а по-късно излиза крайник и глава. Разследващите съумяват да открият притежателя на тези крака – майка от Дайтън. Жената е живеела в дребното градче и работила в Делко – автомобилна и електронна компания. По нейните файлове излиза наяве, че щерка ѝ Рита е подала сигнала и последно я вижда през август 1963 година Цяла година никой не знае какво се е случило с Дейзи. Никой няма и отговор по какъв начин е стигнала до езерото. Случаят става леден, до момента в който през 2017 година не излизат показанията на един неизвестен очевидец.

През 2017 година мъжът е бил в болница и е осъзнавал, че се намира покрай гибелта, взема решение да признае на здравната сестра, че е станал очевидец на брутално ликвидиране. Болничният екип вика юриста в болничното заведение, който би трябвало да запише показанията. Историята на въпросният мъж е, че е забелязал по какъв начин един мъж е пребивал Дейзи и по-късно стоварва железен чук върху нея. Ударът е бил съдбовен, а Дейзи е спряла да мърда незабавно. Действието се развивало в нейния личен дом, а след убийството е почнало разчленяването на тялото и разхвърлянето на частите ѝ в околните водоеми.

По думите на болничното заведение, въпросният очевидец е бил човек, който живее на същата улица, на която живее и Дейзи, бил е неин сътрудник в работа. В изявлението на един от обвинените за ликвидиране, полицията открива в архива, че се е познавал с въпросния очевидец от болничното заведение. Въпреки обстоятелството, че множеството очевидци и обвинени дават отговор на всички въпроси, доста малко от казаното повдига съмнения.

Подозренията на управляващите са ориентирани върху ДНК, което откриват върху кутия, в която се подозира, че са били някои от нейните остатъци. Последният човек, който е можел да бъде изправен на съд, не може да бъде изправен, тъй като умира през септември 2022 година на 92-годишна възраст. Свидетелят, който е видял закононарушението, не съумява също да види делото. Полицията съумява да разпознава трима души, които най-вероятно са организирали цялото ликвидиране. Тримата също са умряли и в никакъв случай не стигат до съд.

Имената се знаят от полицията, само че защото към момента не може да се извади информация или да приказва искрено за обвинявания, които не са минали през делото. Единствената жива е дъщерята, която към момента се надява на присъда. По мнението на специалисти от Маями, сходен случай в никакъв случай не е имал, изключително с толкоз дълго време и изчакване. Желанието остава – правдивост за живите и наследниците на жертвата. Историята продължава да бъде една от най-обърканите в архивите на следователите и до през днешния ден няма отговор, освен това прекалено много години. Надеждата на живите е, че най-малко ще схванат какво се е случило в оня тъмен ден.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР