През юли 2021 г. заетостта в САЩ продължи да нараства

...
През юли 2021 г. заетостта в САЩ продължи да нараства
Коментари Харесай

Ръст с 943 хиляди на новоразкритите работни места в САЩ през юли



През юли 2021 година заетостта в Съединени американски щати продължи да нараства със солидно движение, което е сигнал, че ускоряването на икономическото възобновяване от коронавирусната рецесия накара фирмите, най-много в областта на услугите, да разкриват повече работни места.

Неселскостопанските работни места набъбнаха през юли с 943 000, до момента в който осредните прогнози на финансовите пазари бяха за по-умерено покачване с към 870 000. Това е най-силното повишаване на заетостта от близо една година.

В същото време имаше възходяща проверка на данните за предходния месец, като през юни бяха разкрити 938 000 работни места отвън селското стопанство при предишна оценка за 850 000.

Нивото на безработица пък се намали изненадващо внезапно през юли до ново постпандемично дъно от 5,4% по отношение на 5,9% през юни и прогноза за по-умерено намаляване до 5,7 на 100.

Днешните мощни данни удостоверяват, че стопанската система към момента се развива с бързи темпове и до момента не е потърпевша съществено от повишаването на случаите на по-заразния Делта разновидността на ковид.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР