През юли 1989 г. 19-годишната Тара Калико изчезва близо до

...
През юли 1989 г. 19-годишната Тара Калико изчезва близо до
Коментари Харесай

Мистерията на Тара Калико: Ще бъде ли разкрита съдбата на момичето, което липсва повече от 30 години

П рез юли 1989 година 19-годишната Тара Калико изчезва покрай дома си в Ню Мексико.

Малко след изчезването ѝ във Флорида се е популяризира ужасяваща фотография. На фрагмента имало млада жена и момче, които са завързани и със запушени усти, оповестява People. 

Изображението било снимано с пъстър полароид и фрагментът бил с изключително добро качество. Снимката била открита от жена на паркинга на разбъркан магазин.

И двете дами били снимани със залепени с тиксо усти и завързани ръце зад тила

People написа, че жертвите били заключени в задната част на транспортно средство - може би микробус. 

Кои бяха жертвите на фотографията? Наистина ли бяха в неволя?

Разследващите органи си задавали тези въпроси десетилетия наред. 

Според данните Тара Калико е изчезнала сутринта на 20 септември 1988 година Нейни близки са разкрили пред проверяващите, че момичето постоянно ходело да кара колело в окръг Валенсия. 

Майката на Калико, Пати Доел, вярвала до гибелта си, че на откритата фотографията е била точно нейната щерка. Тъй като казусът е останал забранен, фотографията е придобила популярност, с помощта на стряскащи медийни заглавия. Властите обаче не са били уверени, че фотографията е обвързвана с Калико. 

Случаят бил оценен от 3 разнообразни проверяващи институции, в това число от ФБР, които са считали, че евентуално, момичето на фотографията не е Калико, само че не могли да кажат сигурно по това време, написа People. 

Междувременно Скотланд Ярд във Англия е на радикално друго мнение. Според детективите момичето на мистериозната фотография е Тара Калико. 

Полицията на окръг Валенсия не е разследвала интензивно случая, счита доведената сестра на Калико.   

ФБР са започнали да проверяват локални обвинени по случая на фона на дългогодишни теории, че Калико е била нападната и отвлечена. Тези съмнения били подкрепени от отчети на очевидци.

The disappearance of Tara Calico in 1988 remains an unsolved mystery that garnered significant attention. Tara Calico was a 19-year-old woman who went missing while on a bike ride in Belen, New Mexico, on September 20, 1988. She was never seen again, and her case has been the…
— StoryManX (@StoryManX)
„ Когато хората ме питат „ Това тя ли е? “ Ако би трябвало да кажа да или не изрично: Да, това е тя “, споделя Микеле Доел, доведената сестра на Калико. 

Разследващите органи на Валенсия за първи път са научили за цветния кадър  на 28 юли 1989 година, когато доведеният татко на Калико, Джон, се е обадил, с цел да заяви за появилата се фотография. 

Превозното средство на фотографията било разпознато като микробус. Това показва Джоузеф Роуланд, лейтенант от Валенсия. 

Семейството на Калико твърдяло пред органите на реда, че момичето на фотографията е точно Тара.

Друго семейство от Ню Мексико оповестило, че другото дете на фотографията е техният липсващ наследник, 9-годишният Майкъл Хенли.  Майкъл бил разгласен за липсващ през април 1988 година, до момента в който е бил на лов с татко си. 

Пати Доел е умряла през 2006 година, откакто се е преместила във Флорида със брачна половинка си Джон. Дъщеря ѝ постоянно е била в мислите ѝ. Това описват другари на фамилията. По-големият брат на Калико, Крис, споделя, че стресът от изгубването на сестра му е съкратил доста живота на майка му. 

„ Полицията изпращаше фотоси при всяка опция на разчленени тела и всякога, когато мама получаваше плик с нови фотоси, тя трябваше да ги гледа “, споделя той пред People. 

Пробив в делото 

Преди няколко месеца полицията на окръг Валенсия е заявила в известие за пресата, че е постигнала „ значителен прогрес “ в взаимното следствие с ФБР на изгубването на Калико, съгласно новинарския бюлетин на окръг Валенсия. 

„ Органите на реда считат, че са разпознали причинителите, свързани с изгубването на Тара Калико “, сподели Роуланд пред The Sun.

„ Стремим се да повдигнем обвинявания и да арестуваме причинителите. Открити са нови доказателства, произлизащи от работата по следствието от октомври 2020 година досега ", показва той. 

„ Окръжната прокуратура разпореди на екип от прокурори да прегледат следствието. Този случай има явни провокации заради необикновените събитията. Правните специалисти сега са осведомени и се срещат с следствието “, споделя Роуланд. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР