През януари 2020 г., всяка сряда вечер от 22:00 по

...
През януари 2020 г., всяка сряда вечер от 22:00 по
Коментари Харесай

Български филми с дебют по TV1000 на Балканите

През януари 2020 година, всяка сряда вечер от 22:00 по TV1000 е отделена за локално заглавие, притежател на влиятелни награди. Рубриката " Фестивални заглавия " започва на 8 януари 2020 година с кино лентата " Дзифт " . На 15 януари от 22:00 ще дебютира Love.net , на 22 януари е TV1000 премиерата на " Виктория " , а 29 януари е премиерната дата на " Светът е огромен и избавление дебне отвред " .
Един от най-награждаваните и гледани български филми, " Дзифт " стартира сполучливия си път на Московския интернационален кино фестивал през юни 2008 година В Москва " Дзифт " получава премията " Сребърен Свети Георги " за постановка. В България  " Дзифт " получава " Златна роза " за най-хубав игрален филм на фестивала на българското кино във Варна, както и награди за мъжка роля, оператор и монтаж. През лятото на 2009 година филмът е любимец и за премиите за българско кино изкуство.
" Дзифт " е и българското предложение за Оскар за 2009 година Режисьор е Явор Гърдев, сюжетът е на Владислав Тодоров, а оператор - Емил Христов. В функциите - Захари Бахаров, Таня Илиева, Владимир Пенев, Михаил Мутафов, Джоко Росич, Снежина Петрова и други.
Действието се развива в една нощ. Главният воин по прякор Молеца излиза от пандиза при започване на 60-те години, с цел да попадне в един изцяло нов и чужд за него свят – света на социалистическа София. Влязъл зад решетките директно преди 9 септември 1944 година, Молеца е излежал присъда за ликвидиране, без да е килърът. В търсене на истината за предишното си той се сблъсква с паноптикум от гротескни видове, населяващи асфалтовата джунгла на града. Трескавият бяг на Молеца обрисува картата на една ретро София – крайните квартали, Централната баня, Канала, поликлиниката, черквата, кръчмата, Мавзолея, нощния бар, гробището.
Love.net е игрален филм от 2011 година продуциран от компания Мирамар филм. Филмът е осъществен по концепция на режисьора. Той е и съавтор на сюжета дружно с Матей Константинов и Нели Димитрова. Художник е Георги Димитров. Филмът се радва на огромен зрителски триумф и се подрежда измежду десетте най-гледани филми, публикувани в  България, за последните 20 години. В Love.net взимат присъединяване някои от най-популярните български артисти, като Христо Шопов, Захари Бахаров, Лилия Маравиля, Койна Русева, Диляна Попова.
Филмът е дебют в киното и на английския рок енд рол и блус вокалист. Love.net печели награди за най-хубав режисьор, оператор, сценограф и монтажист на Българската кино академия и награди за сюжет, за най-хубава женска роля (Лилия Маравиля) и за дебют на Фестивала на българското кино " ". Участвал е в редица интернационалните фестивали, сред които в Москва, Братислава, Бахамите, Калкута.
Love.net наблюдава паралелните истории на пъстра изложба от персонажи, които се пробват да внесат промени в живота си посредством Интернет или просто да се забавляват в мрежата, както и на няколко двойки, свързали животите си посредством уеб страниците за запознанства.
Филмът " Виктория " прави премиерата си на международния фестивал за без значение кино в Сънданс на 19 януари, 2014. Това е първият български пълнометражен филм определен в програмата на този фестивал. Режисьор и сценарист на кино лентата е Майя Виткова, оператор Крум Родригес, вземат участие актьорите Ирмена Чичикова, Дария Виткова, Калина Виткова, Марина Крумова, Димо Димов.
На 10 ноември 1979 – 10 години преди рухването на комунизма в Европа, Боряна е твърдо решена да не ражда дете в комунистическа България. Единственото, което желае, е за избяга на Запад. Въпреки опита й да се защищити от нежелана бременност обаче, бебето оцелява. Виктория се ражда без пъпна шнур, която да я свързва с майка й, и е провъзгласена за знак на комунистическа България. Но 10 години по-късно, на 10 ноември 1989 година, рухването на комунизма прекатурва живота на Виктория и тестванията на новото време я свързват с майка й вечно.
" Светът е огромен и избавление дебне отвред " е български игрален филм (драма) от 2008 година на режисьора Стефан Командарев, по сюжет на Стефан Командарев и Юри Дачев. Оператор е Емил Христов. Музиката във кино лентата е композирана от Стефан Вълдобрев. Филмът е с интернационално присъединяване, сниман по романа на Илия Троянов, немски публицист от български генезис. Романът е публикуван за първи път през 1996 година в Германия. До 2011 година е преведен на 11 езика. В България е публикуван през 1997 година на издателство " Народна просвета ". Филмът е сниман през 2008 година и от този момент е притежател на повече от 20 награди.
В функциите са Мики Манойлович като Бай Дан, Карло Любек като Алекс, Христо Мутафчиев като Васил " Васко " Георгиев, Ана Пападопулу – Яна, Людмила Чешмеджиева – Баба Сладка, Николай Урумов – Агента от Държавна сигурност, Васил Василев-Зуека – Иво Чикагото, Дорка Грилос – Мария, Стефан Вълдобрев – Стоян.
" Светът е огромен и избавление дебне отвред " е историята на едно момче Алекс, което благодарение на своя дядо преоткрива света и се пробва да откри себе си след претърпяна тежка злополука. Действието на кино лентата стартира през 70-те години на XX век, когато Алекс е роден в дребен български град. Семейството му е насила да избяга на Запад. 25 години по-късно родителите му умират в злополука, а Алекс изгубва паметта си. Дядо му си стяга багажа и отпътува за Германия. Започва да учи внука си да играе табла. Двамата пътуват назад за България заедно и по пътя Алекс освен си възстановява паметта, само че и желанието за живот.
Фестивални заглавия

Снимка: Miramar
Всяка сряда вечер от сряда, 8 януари, в 22:00 ч.
През януари сме избрали четири локални кино лентата, носители на влиятелни награди, на известни режисьори като Явор Гърдев и Стефан Командарев, с присъединяване на актьорите Предраг Манойлович ( " Светът е огромен " ) и Захари Бахаров ( " Дзифт " и " Love.net " ). Насладете се и на надарените попадения на режисьорката и сценаристка Мая Виткова и актрисата Ирмена Чичикова във " Виктория " и сценариста Юрий Дачев в " Светът е огромен ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР