През януари 2018 г. 10 застрахователни дружества от държави членки

...
През януари 2018 г. 10 застрахователни дружества от държави членки
Коментари Харесай

Нови десет застрахователни компании от ЕС са поискали да работят у нас през януари

През януари 2018 година 10 застрахователни сдружения от страни членки са нотифицирали Комисията за финансов контрол (КФН) за желанието си да правят застрахователна активност на територията на България, а 2 са прекратили осъществяването на активност, оповестяват от регулатора.

Към 31 януари 2018 година застрахователите от страни членки, нотифицирали КФН, че желаят да правят застрахователна активност на територията на Република България, са 603.

През януари 13 нови застрахователни медиатори от страни членки са нотифицирали КФН, че желаят да правят активност в България, а 3 са прекратили осъществяването на активност. Към 31 януари 2018 година застрахователните медиатори от страни членки, нотифицирали Комисията за финансов контрол, че желаят да правят активност по застрахователно ходатайство на територията на Република България, са 2333.

От регулатора оповестяват още, че през януари няма застрахователни сдружения със седалище на територията на Република България, декларирали желание да правят застрахователна активност на територията на други страни членки на Европейски Съюз. Към 31 януари 208 година общият брой на застрахователните сдружения със седалище на територията на Република България, нотифицирали Комисията за финансов контрол, че желаят да правят застрахователна активност на територията на други страни членки на Европейски Съюз, е 15.

От КФН прецизират също, че през януари няма нови застрахователни медиатори със седалище на територията на Република България, декларирали желание да правят активност на територията на други страни членки на Европейски Съюз. Към 31 януари 2018 година общият брой на настоящите застрахователни медиатори със седалище на територията на Република България, нотифицирали Комисията за финансов контрол, че желаят да правят активност по застрахователно ходатайство на територията на страни членки на Европейски Съюз, е 45.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР