През второто тримесечие на годината Австрия изпадна в най-дълбоката рецесия

...
През второто тримесечие на годината Австрия изпадна в най-дълбоката рецесия
Коментари Харесай

Австрия изпадна в най-дълбоката рецесия след ВСВ

През второто тримесечие на годината Австрия изпадна в най-дълбоката криза след Втората международна война заради ограничаващите ограничения, които бяха въведени, с цел да се спре разпространяването на коронавирусната пандемия. Това съобщи Reuters.

Според настояща оценка на австрийския Институт за стопански проучвания (Wifo), през второто тримесечие на 2020-а брутният вътрешен артикул (БВП) на страната е намалял с 12,8 % в съпоставяне със същия интервал на миналата година. Една от основните аргументи за това е, че ограниченията за ограничение на разпространяването на коронавирусната пандемията са довели до забележителен спад на потребителското търсене. За съпоставяне, през първото тримесечие Брутният вътрешен продукт се е свил с 10,7 %.

Наблюдава се доста понижаване на добавената стойност в региона на туризма, превоза, търговията, изкуството и развлеченията. В сходство с интернационалната среда, вътрешната индустрия и износът също регистрират спад. Според отчета на Wifo, устойчиви на рецесията са IT секторът, кредитирането и застраховането, недвижимите парцели, както и обществена администрация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР