През вчерашния ден завърши WTA 1000 надпреварата в Мадрид, след

...
През вчерашния ден завърши WTA 1000 надпреварата в Мадрид, след
Коментари Харесай

Рим: Швьонтек и Свитолина в една 1/16-ина; възможен мач между бивши №2 във 2-ри кръг

През вчерашния ден приключи WTA 1000 конкуренцията в Мадрид, откакто в пряк конфликт сред двете най-високоранкирани тенисистки на планетата Арина Сабаленка взе своя реванш от Ига Швьонтек и победи за повторно в испанската столица. Без време за губене, още във вторник следва да стартира идващият шампионат от тази категория, а точно надпреварата в Рим, където през предишния сезон Ига подвигна трофея, но както към този момент видяхме образно, то международната номер едно не е непобедима. Жребият за конкуренцията във " Вечния град " пък беше изтеглен през днешния ден, като се следва да разгледаме в елементи пътя към трофея на част от любимците в шампионата.

Схемата се оглавява от защитаващата шампионка Ига Швьонтек, която ще започва непосредствено от втори кръг с дуел против локалната фаворитка и тогавашна подгласничка в конкуренцията Сара Ерани или някогашната финалистка от Ролан Гарос - Анастасия Павлюченкова. При триумф международната №1 най-вероятно ще се изправи против поставената под №28 Бернарда Пера или завърналата се неотдавна в Тура и двукратна шампионка в надпреварата Елина Свитолина. В същата осмина жребият сложи още Дона Векич, Лейла Фернандес, Людмила Самсонова и някогашната номер две Анет Контавейт. Отсрещната част на схемата в тази четвърт бива ръководена от шампионка в Индиън Уелс - Елена Рибакина, която ще би трябвало да се оправи с Елизе Мертенс и някоя всред Бианка Андрееску и Мария Сакари, която беше измежду топ 4 в Мадрид, с цел да оформи зрелищен четвъртфинал против Швьонтек.

Миналогодишната подгласничка Онс Жабер, която пропусна шампионата в испанската столица заради контузия, пък предвожда втората четвърт, като ще открие шампионата си с мач от втори кръг против някогашната номер две Паула Бадоса или квалификантка, след което я чака възможен конфликт с 32-рата сложена Марта Костюк. На осминафиналите пък за тунизийката следва евентуална среща с Екатерина Александрова или полуфиналистката от Ролан Гарос и домакинска първа ракета Мартина Тревизан. В тази част от схемата попаднаха още Дария Касаткина и някогашните шампионки от Ролан Гарос - Барбора Крейчикова и Йелена Остапенко, като вероятно една от изброените ще бъде съперничка на Жабер в четвъртфиналната фаза.

Най-високопоставена в третата четвъртина е Джесика Пегула, която ще открие присъединяване си против квалификантка, а победителката от конфликта посред им вероятно ще срещне 31-вата сложена Ирина-Камелия Бегу. Изпитанието за американката във етапа на топ 16 съгласно предварителните прогнози ще бъде някогашната шампионка и първа ракета на света Каролина Плишкова, като за място на полуфиналите международната номер 3 ще би трябвало да се оправи още със съпротивата на Кори Гоф, Мари Бузкова, Анастасия Потапова и Вероника Кудерметова.

Водач на най-долната част на схемата е шампионката от Мадрид - Арина Сабаленка, която ще започва непосредствено от втория стадий против София Кенин или Кристина Буча, а след това е допустимо да премери сили с 30-ата подложен Анхелина Калинина. В осминафиналите беларуската по всяка възможност ще срещне една всред някогашните финалистки в италианската столица Виктория Азаренка и Мадисън Кийс. Класиране за най-хубавите осем в конкуренцията ще донесе мач на Сабаленка вероятно против някоя всред носителката на трофея от WTA Финалите - Каролин Гарсия, както и поставените Беатриз Хадад Мая, Магда Линет и Петра Мартич.

Целия чоп за WTA 1000 конкуренцията в Мадрид можете да разгледате тук:

WTA Rome main draw (pdf view)
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР