През участието в правителство на Калин Стоянов осигуряват чадър“ над

...
През участието в правителство на Калин Стоянов осигуряват чадър“ над
Коментари Харесай

Атанасов: През участието в кабинета на Калин Стоянов се осигурява чадър над купувачите на гласове

През присъединяване в държавно управление на Калин Стоянов обезпечават „ чадър “ над купувачите на гласове за ГЕРБ и Движение за права и свободи, уточни пред медиите Атанас Атанасов, съпредседател на ПГ на „ Продължаваме промяната – Демократична България “, откакто представителите на групата напуснаха консултациите при президента. Те оповестиха, че са възмутени от състава на оферти длъжностен кабинет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Атанас Атанасов съобщи, че ПП-ДБ нямат никакво доверие на Калин Стоянов, който бе препоръчан за длъжностен министър на вътрешните работи, и оттук насетне „ ще работим за това да се разкрият всичките зависимости на този човек “.

 

Напуснахме, тъй като сме възмутени от състава на длъжностен кабинет, който беше препоръчан от Димитър Главчев и преди всичко от претендента за длъжностен вътрешен министър – сегашният, Калин Стоянов. Нямаме никакво доверие на Калин Стоянов и оттук насетне ще работим за това да се разкрият всичките му зависимости. На процедура обезпечават чадър на купувачите на гласове на ГЕРБ и Движение за права и свободи, подчерта  ген. Атанас Атанасов.

" Ние неколкократно авансово изразихме нашето отношение. Смятаме, че претендентът за министър-председател би трябвало да чуе какво мислят главните политически сили в страната, защото главната задача на служебното държавно управление е да провежда провеждането на почтени и безпристрастни избори ", сподели Атанасов.

Съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ насочи рецензия и против препоръчаната за длъжностен министър на правораздаването Мария Павлова, която сега е заместител на и. ф. основен прокурор Борислав Сарафов, който „ толкоз мощно е крепен от ГЕРБ и Движение за права и свободи “.

Недоверието от страна на втората политическа мощ взривява опцията господин Главчев да си свърши работата и да направи политически безпристрастен кабинет, уточни депутатът от ПГ на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Христо Иванов. По думите му Калин Стоянов, като министър на вътрешните работи, има директно отношение към честността на изборите и напомни, че ПП-ДБ желаят неговата оставка настоятелно и му нямат доверие.

Иванов изясни, че провеждането на консултациите при президента значи, че служебното държавно управление би трябвало да се употребява с доверието на политическите сили, като съгласно него цялата структура изисква търсене на баланс.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР