Задачата на служебните кабинети е да се занимават само с

...
Задачата на служебните кабинети е да се занимават само с
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Организацията на изборите е единствената задача на служебните правителства

Задачата на служебните кабинети е да се занимават единствено с изборите, сподели в " Денят стартира " по Българска национална телевизия Ивайло Калфин, някогашен министър на външните работи.

 

" Това с болничното заведение явно е някаква лобистка история, за която се оказва, че и министър председателят не е схванал, по какъв начин е допустимо министър председателят да не знае какво приема Министерският съвет. Това също не е доста ясно, само че по този начин в един радостен безпорядък си вървим напред. Каквото мине - мине, каквото не мине - ще го пробваме отново ", разяснява Калфин.

 

По думите му във връзка с външнополитическата ориентировка на страната нормално има консенсус и това сега е реалност.

 

" Според мен при последните случки, при избирането на служебното държавно управление, Външно министерство се използваше по-скоро като прикритие за някакви други сделки. Но всичко това беше ужасно обидно за хората, които работят в него. Защото никой не погледна към професионалната дипломация, изключително във време, когато към страната ни, геополитическата обстановка е такава, че е хубаво да имаш едно устойчиво професионално Министерство на външните работи ", сподели още Ивайло Калфин.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР