През цялата си над 100-годишна история ФБР е искало помощ

...
През цялата си над 100-годишна история ФБР е искало помощ
Коментари Харесай

ФБР увеличи до $250 хил. наградата за главата на Ружа Игнатова

През цялата си над 100-годишна история ФБР е желало помощ от обществеността, с цел да открие търсените нарушители – изключително тези в листата на десетте най-издирвани бегълци. 

В края на май от бюрото оповестиха, че премията за информация, водеща непосредствено до ареста на 10 най-издирвани бегълци, се усилва от $100 000 до $250 000. В някои случаи евентуалната сума на премията може да бъде по-висока.

Както е известно, измежду тях единствената жена е българката Ружа Игнатова, създателка на пирамидата " One Coin ".

Криптокралицата се търси от 2017 година, като за последно е забелязана да се качва на аероплан от България към Гърция.
Игнатова се търси за незаконна активност, обвързвана с измами с комерсиална цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари посредством основаване и разпространяване на виртуална валута OneCoin. Пирамидата стартира да работи през 2014 година. За 3 години по сметките на Игнатова постъпват към Щатски долар 4 милиарда

ФБР открило, че OneCoin на процедура няма никаква стойност и в никакъв случай не е била предпазена от блокчейн технологията, употребена при криптовалутите. 

„ ФБР признава решаващата роля, която публичната помощ е изиграла в следенето на бегълци през годините “, сподели помощник-директорът Луис Кесада от отдела за престъпни следствия на ФБР. „ Повишаването на премиите за десетте най-търсени бегълци в идеалния случай ще събере спомагателни обществени препоръки, които ще доведат до залавянето на тези рискови нарушители. “

ФБР стартира да разгласява листата си с десетте най-издирвани бегълци през март 1950 г. Първият човек, посочен в листата през 1950 година, е Томас Холдън, търсен за убийството на жена си, нейния брат и нейния доведен брат. Той е задържан през 1961 година в Орегон, откакто ФБР получава сигнал от жител, който е прочел публикация за Холдън във вестник The Oregonian.

През годините ФБР е заловило или локализирало 494 бегълци в листата на десетте най-издирвани бегълци. 163 са хванати като директен резултат от съдействието на жителите. Само през последните пет години ФБР е заловило осем бегълци от листата, последно Майкъл Джеймс Прат и Хосе Родолфо Виляреал-Ернандес.

Бегълците, посочени в листата, би трябвало да се смятат за изключително рискови за обществото, с дълга история на осъществяване на тежки закононарушения. ФБР също обмисля дали националната и/или интернационалната гласност евентуално биха помогнали за залавянето на бегълците. През май 2023 година Доналд Юджийн Фийлдс II стана 531-ото допълнение към листата. Фийлдс е търсен за хипотетичен полов трафик на най-малко едно дете в Мисури сред почти 2013 и 2017 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР