През цялата си история хората са търсили нови начини да

...
През цялата си история хората са търсили нови начини да
Коментари Харесай

11 вредни неща, които са били смятани за здравословни

През цялата си история хората са търсили нови способи да лекуват заболявания, да живеят по-дълго, да наподобяват по-добре и да бъдат по-здрави. Търсенето на здравни артикули продължава и през днешния ден с най-новите лекарства и диети. Но може би всички ние се нуждаем от малко увещание, че новите моди в здравето не са изцяло изследвани и не могат да лекуват, както всички се надяваме. Някои от тях могат да бъдат погрешни и даже рискови. Случвало се е и преди, написа Мениджър Нюз. Тук са 11 исторически образеца, подбрани от Business Insider, на чудодейни медикаменти и лекувания, които в действителност са нездравословни.

1. Радиоактивни питиета.

В началото на 1900 година хората считат, че радиоактивността е добра за здравето. Радиоактивните детайли са били продадавани в аптеките. Радий за ревматизъм, уранови одеала за артрит, радиоактивна козметика срещу стареене, радиоактивна вода и други Радиокативната вода е била необятно публикувана в обществеността. Ебен Биерс, е добре прочут фабрикант, за който се твърди, че пиел три бутилки дневно. Неговата гибел е настава през 1932 година

2. Хрущял от акула.

Хрущялът от акула се продавал като добавка, която последователи декларират, че може да бъде ефикасна при лекуването на рак. Джон Прудън, хирург през 1950 година стартира да проверява потреблението на скотски хрущял в здравното лекуване. Той оповестява, че е в положение да свие тумори и да лекува ракови болести, употребявайки скотски хрущял. Тези резултати не се повтарят в други изследвания, само че след книгата " Акулите не се разболяват от рак ", която е оповестена през 1992 година хрущялът от акула става известен в различната медицина. Идеята е, че в случай че акулите не се разболяват от рак и техните скелети не могат да се разболеят и даже могат да защищават. Това разбиране обаче също е неправилно, защото са регистрирани 42 случая на акули, страдали от рак.

3. Хероин за угнетяване на кашлицата.

Хероиновият сироп за кашлица е създаден от Bayer Laboratories през 1898 година. Bayer приключва потреблението на хероин от 1910 година, когато са разкрити пристрастяващите свойства на лекарството, които се оказва, че са по-високи от считаното. Съединени американски щати не разрешава производството на хероин, няколко години по-късно през 1924 година.

4. Кръвопускане.

Кръвопускането е здравна процедура, за която се е считало, че помога за облекчение на редица болести, в това число пневмония, тресчица, болки в гърба, ревматизъм, главоболие, потиснатост и други Тази процедура произлиза от античните египтяни и се популяризира през Рим и Гърция. Лечението продължава до началото на 19 век. То е почнало с концепцията, че злите духове причинявали болести посредством кръвта.

5. Живак.

Живак 1500 е бил употребен при лекуването на сифилис. Джон Хънтър е доктор, който твърди, че лекува от сифилис, употребявайки живак. Сифилисът в действителност се случва в три етапи, с интервали на ремисия, която може да продължи сред две или три години. Тези етапи на ремисията евентуално са предиздвикали Хънтър да повярва, че лекува.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР