През цялата нова история на човечеството православните християни честват Кръщението

...
През цялата нова история на човечеството православните християни честват Кръщението
Коментари Харесай

Молитва към Исус на Йордановден и за всеки ден за изцеление на тялото и душата

През цялата нова история на човечеството православните християни празнуват Кръщението Господне на 6 януари в продължение на доста епохи. Нашият Господ Иисус Христос се яви на нашата неверна земя и одобри Кръщението, което ни е заповядано и на нас. Кръщението е обновяване по своята същина.

Богоявленската молитва, сходно на светената вода, има чудотворна мощ. Винаги можем да помним това евангелско събитие и да призоваваме Господ Бог да ни помогне, да приемем Благодатта и Силата на Светия Дух!

Стоял Исус Христос на река Йордан и Светият Дух слязъл върху него във тип на гълъб… Това събитие ни демонстрира великата Сила и Слава на Господ Бог, както и Неговата обич към всеки човек.

Така Исус Христос откри за всеки от нас, православните, великото Тайнство на Църквата – Тайнството Кръщение, което в памет на това велико събитие се прави в продължение на доста стотици години над всеки християнин в символ на неговото отказване от дявола и приемане на Божията берекет!

Спомняйки си за това освен всяка година, само че и всеки ден, ние си спомняме, че Бог ще ни помогне, по този начин да се каже, да измие всичките ни грехове и проблеми, да стартираме живота си отначало. Следователно молитвата за Йордановден (Богоявление) е доста мощна и ефикасна – освен в деня на Кръщението Господне, само че може би през цялата година.

Обърни се към Господа Бога и спасителя Иисус Христос, скъпи мой, набожен православен човеко… и в случай че вярата ти е като на дете, в случай че мярката ти е колкото синапено зърно, ще получиш всичко, което искаш и очаквай богатството и спасението на душата си, като същински чиновник на Господ Бог!

Ето чудотворните думи на молитвата за кръщение, която някои вярващи четат всеки ден. Запазете я във вашите отметки, в действителност оказва помощ и избавя със своите мощни и доста ефикасни думи:

Изцели, Господи, тялото и душата ми, тъй като съм виновник и в прегрешението душата и тялото ми страдат. Моля те, изцели, Господи Исусе Христе, Син на нашия Вечен Небесен Отец, тялото ми от заболявания, от болки, сухота кръв. Излекувай душата ми от злоба, яд, ненавист. В този ден небето се отваря за нас, неверните, апелирам те, Господи Исусе Христе, извърши тялото ми със здраве и мощ, а душата ми с мир. За популярност на Твоя Небесен Отец и Светия Дух. Амин! (от уголемен православен молитвеник).

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР