През текущата седмица е в ход специализирана полицейска операция за

...
През текущата седмица е в ход специализирана полицейска операция за
Коментари Харесай

Санкционираха 23-ма души във Видин при акция за колани и каски

През настоящата седмица е в ход профилирана полицейска интервенция за надзор на потреблението на обезапасителни средства от водачите на моторни транспортни средства и пасажерите в тях. Акцията се организира по едно и също време на територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL, чийто член е и Република България.
В рамките на осъществявания засилен надзор униформените наблюдават за потреблението на предпазни колани от пасажерите и водачите на МПС, на каски от водачите и пасажерите на мотоциклети, и на предпазни столчета в колите при превозването на деца.
По данни на TISPOL неизползването на предпазни средства доста усилва риска от гибел или дълготраен травматизъм при настъпването на пътен случай.
Правилата би трябвало да се съблюдават прецизно от всички, подсети основен контрольор Ивайло Обретенов от бранш Пътна полиция-Видин. Той посочи, че от началото на седмицата са глобени 23 души.
През месеците януари и февруари 2019 година при инспекции в област Видин пътните служители на реда глобили 258 души за неизползване на предпазен колан/каска. Общият брой на глобените през 2018 година са същото нарушаване е 1323 души.
За следващ път видинските пътни служители на реда молят към всички участници в придвижването да бъдат дисциплинирани и виновни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР