През тази седмица времето ще бъде предимно облачно, с чести

...
През тази седмица времето ще бъде предимно облачно, с чести
Коментари Харесай

Внимание! Жълт код за валежи във вторник

П рез тази седмица времето ще бъде най-вече облачно, с чести превалявания от дъжд повече по количество във вторник и сряда.  Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

За 12 март, вторник, Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от първа степен  - жълт код, за обилни превалявания с количества сред 20-35 литра на квадратен метър, за осем области в Южна и Източна България.

Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Предупредителният жълт за превалявания е за областите: Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян .

Във вторник   ще се задържи облачно, с краткотрайни спирания ще продължи да вали. Повече по количество ще са преваляванията тук-там в източната половина от страната и на обособени места в южните региони ще прегърми. Привечер в Северозападна България преваляванията ще спрат.

Повече по количество ще бъдат преваляванията тук-там в източната половина от страната и на обособени места в южните региони ще прегърми. 

Привечер в Северозападна България преваляванията ще спрат. В Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е до сдържан. В източните региони ще продължи да духа до сдържан вятър от юг-югоизток, който до вечерта и там ще се ориентира от запад-северозапад.

Максималните температури ще бъдат сред 12° и 17° .

В столицата оптималната температура ще е към 14° .

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд, тук-там - обилни по количество. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток, който до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 11°-12°. Температурата на морската вода е 8°-9° . Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е облачно, с превалявания от дъжд, над към 1800 м - от сняг. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 6°, на 2000 м - към нула. 

Атмосферното налягане постепенно ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца.

В сряда в Дунавската низина и източните региони ще продължи да нахлува леден въздух. Ще бъде най-вече облачно и на доста места ще има превалявания от дъжд, в планините над 1300 м - от сняг. Минималните температури ще бъдат сред и , а оптималните - сред и 14°

В четвъртък облачността ще се задържи забележителна и тук-там в източните и планинските региони ще има превалявания от дъжд. Ще продължи да духа сдържан северозападен вятър. 



Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР