През тази седмица в цялата страна се провежда полицейска операция

...
През тази седмица в цялата страна се провежда полицейска операция
Коментари Харесай

Полицейската операция „Скорост“, включена в годишния календар на Roadpol, ще се проведе от 15 до 21 април

През тази седмица в цялата страна се организира полицейска интервенция за надзор на скоростните режими. Тя е включена в календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - Roadpol, и аналогични дейности са в ход на територията на всички страни - членки на организацията.

Точките за надзор са съобразени по време и място с интензивността на придвижването и съществуването на предпоставки за ръководство на МПС с превишена скорост. Приоритетно ще бъдат обхванати местата и секторите с централизация на ПТП, настъпили най-често заради несъобразена скорост.

От 00:00 до 23.59 часа на 19 април ще се организира „ 24-часов маратон - Скорост “.

Пътните служители на реда ще употребяват всички налични механически средства за надзор на скоростта както в светлата, по този начин и в тъмната част на денонощието. При определяне на случаи на нападателно шофиране в хода на акцията, водачите ще бъдат навреме извеждани от придвижването и по отношение на тях ще бъде взето отношение на място.

Операцията има за цел да концентрира вниманието към превишената скорост - една от главните аргументи за тежки произшествия с жертви и ранени.

По данни на видинския бранш „ Пътна полиция “ през 2023 година придвижването със скорости, превишаващи оптимално допустимите и несъобразени с съответните пътни и атмосферни условия, е било причина за 104 пътнотранспортни катастрофи с 13 жертви и 22-ма ранени.

37789 нарушавания на скоростни режими са били открити при инспекции по пътищата в област Видин през предходната година (32771 през 2022 г.).

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР