През тази седмица Медицински университет – Пловдив отново е домакин

...
През тази седмица Медицински университет – Пловдив отново е домакин
Коментари Харесай

МУ-Пловдив посреща водещи учени в областта на туморите

През тази седмица Медицински университет – Пловдив още веднъж е хазаин на българо-италиански лекционен курс и практическо образование по анатомична хирургия, проведени от „ Черноморско-Средиземноморската здравна академия “.

Петото издание на към този момент трансформиралия се в традиция курс е отдадено на тумори на таз и рамо. Участие ще вземат 17 специализанти от Италия и България, а своя опит ще споделят 14 изтъкнати учени. Сред тях са проф. доктор Мишел Роза, италиански ръководител на „ Черноморско-Средиземноморската здравна академия “ и началник на отдел „ Ортопедия и травматология “ към Медицински университет – Месина, Италия; проф. доктор Стефан Сивков, Зам.-ректор по Качество и акредитация и началник на кат. „ Анатомия, хистология и ембриология “ на МУ – Пловдив; проф. доктор Владимир Ставрев, началник на кат. „ Ортопедия и травматология “ на МУ – Пловдив и член на Управителния съвет на „ Българска ортопедична и травматологична асоциация “. В Медицински университет – Пловдив ще гостува почетният консул на Италия за гр. Пловдив господин Джузепе де Франческо.

Новост тази година е провеждането на проява в Медицинския Симулационен Тренировъчен Център, който е най-големият и сложен подготвителен център за медицински експерти в България. За първи път ще бъде показан артроскопския подготвителен симулатор ArthoMentor – безценен асистент при симулационното образование.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР