През тази година два парламента се провалиха в опитите си

...
През тази година два парламента се провалиха в опитите си
Коментари Харесай

Парламентът няма легитимност, мнозинството е обединено от против

През тази година два Народното събрание се провалиха в опитите си да излъчат постоянно държавно управление. Това бе осъдено с рекордно ниска изборна интензивност. Поради това 47-ият парламент не разполага с задоволително легитимност. Конфигурацията в него е доста повече заради гласоподаване " срещу ", в сравнение с гласоподаване " за ". Това съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Според нея каквато и да е болшинството, то няма да е плод на мощна социална сила, а ще бъде резултат от взаимни отстъпки.

Не е ясно какъв брой български жители бяха лишени от правото си на глас поради машинното гласоподаване и репресиите. Всяка заблуда, че някой е победил безапелационно, ще се разбие в действителността. Така както се разруши илюзията на по този начин наречените протестни партии, че имат болшинство в 45-ото и 46-ото Народно заседание. Надяваме се, че грешките, които провалиха последните два Народното събрание, няма да се повторят в този, и всички дружно ще подходим с задоволителна доза примирение, сподели още Атанасова.

Тя уточни, че постоянното държавно управление и работещият парламент са първа крачка към излизането от рецесията. " Затова още от през днешния ден можете да разчитате на рационално и правилно отношение от страна на коалиция ГЕРБ - Съюз на демократичните сили. В 47-ото Народно заседание групата на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили ще бъде съпротива на очертаващото се ляво-либерално общество ", добави тя. Но посочи, че от парламентарната група не възприемат ролята си на съпротива като политически инструмент за нагнетяване на напрежението в обществото. Атанасова регистрира, че от ГЕРБ са подготвени да водят обществени диалози по значимите тематики с партиите. " Същеверемно желаеме да ви на помним, че през тази година три пъти се явихме на избори и три пъти печелим доверието на повече от 20% от българските гласоподаватели. "

Председателят на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили съобщи, че първото предлагането на групата ще бъде мораториум върху тегленето на нов държавен дълг до избирането на постоянно държавно управление.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР