През тази година актьорът Стефан Мавродиев ще бъде отличен с

...
През тази година актьорът Стефан Мавродиев ще бъде отличен с
Коментари Харесай

Стефан Мавродиев с награда за цялостно творчество от фестивала Любовта е лудост

През тази година артистът Стефан Мавродиев ще бъде отличен с премията за изцяло творчество, сподели през днешния ден художественият шеф на кинофестивала "Любовта е полуда " проф. Александър Грозев преди формалното разкриване на 28-о издание на фестивала във Варна.

По традиция в спортната стратегия ще бъдат включени 12 кино лентата. Три от тях са номинирани за премията на Европейската кино академия. Кинофестивалът ще бъде публично открит довечера с прожекцията на френската лента "Как да бъдеш добра брачна половинка " с Жулиет Бинош. На закриването на "Любовта е полуда " на 28 август публиката ще може да гледа холивудската драма "Минимата " с присъединяване на Джони Деп и Бил Найти. По думите на Грозев филмът не е предаван в границите на Европа, а премиерата му в Съединени американски щати е планувана за месец октомври.

Заради пандемията през тази година обществените начинания по време на фестивала ще бъдат сведени до най-малко, добави Грозев, представен от Българска телеграфна агенция. Журито, което ще прави оценка филмите от спортната стратегия, ще бъде 3-членно. Негов ръководител ще бъде шефът на Българска национална филмотека Антония Ковачева, а членове - немският режисьор и публицист Свен Тадикен и румънският режисьор и продуцент Богдан Йонеско.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР