е един провален министър. Лъже постоянно и освен да се

...
е един провален министър. Лъже постоянно и освен да се
Коментари Харесай

Костадин Ангелов с остър коментар за Христо Хинков: Готов съм да се срещна с него в съда

е един провален министър. Лъже непрекъснато и с изключение на да се оплаква и да хленчи, не е направил и постигнал нищо като началник на българското опазване на здравето. 

Това написа на персоналната си страница във Facebook някогашният здравен министър и претендент за народен представител от - доктор. Ето какво още показа той:

" Сега ще ви опиша късия ни диалог за детската болница, само че преди този момент малко последователност.

В края на предходната година, Общественият съвет съобщи в Народното събрание, че Хинков и екипа му не са свършили нищо за процеса на построяването на Националната детска болница. Именно по тази причина не пожелаха тогава да поканим представители на Министерство на здравеопазването на тази среща.

След като с Обществения съвет постигнахме консенсус по плана на решение на Народно събрание за ускореното създаване на Националната детска болница, незабавно го внесохме в Народно събрание. Решението се гласоподава и одобри единомислещо на 14.02.2024г. Такава остава и позицията на - тогава и в този момент!

По време на дебатите в пленарна зала Хинков не откри време да пристигна. Явно е имал по-важна работа. А в този момент се прави на угрижен.

Когато стана ясно, че си потегля от Министерство на здравеопазването, пристигна при мен да ме убеждава да променим закона за публичните поръчки, с цел да построим националната детска болница без състезания, а с директно договаряне, " както правели частниците ", ми сподели Хинков.

Аз се изсмях и отвърнах, че това е полуда и няма по какъв начин да стане. 

Тогава Хинков ми отговори:

“Значи това значи, че няма да имаме Национална детска болница ”, обърна се и си потегли.

Законът за публичните поръчки му пречел да се оправи като министър, представяте ли си?!

Апропо, в първите дни, когато стана министър, Хинков пристигна да ми се извини за отчета, който написал за ръководството и ограниченията по време на КОВИД пандемията. Обясни ми, че не е желал по този начин да се получи, само че министърът тогава...

Всичко това го описвам, с цел да стане ясно на всички с какъв мъжага си имаме работа.

Човек, на който всички останали са му отговорни.

Готов съм да се срещна в съда с ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР