През тази финансова година японското правителство ще прекрати окончателно държавната

...
През тази финансова година японското правителство ще прекрати окончателно държавната
Коментари Харесай

Япония окончателно спира с десетилетна икономическа помощ за Китай

През тази финансова година японското държавно управление ще приключи дефинитивно държавната икономическа помощ за Китай (КНР). Тя се дава на Пекин от 1979 година и е изиграла значима роля за развиването на Китай, считат в Токио.
Китай е получил досега от Япония нисколихвени заеми, безплатни дотации и техническа помощ на обща стойност към 3,7 трилиона йени или над 32 милиарда $ по настоящия курс, оповестява NHK, представена от БГНЕС.
Японската помощ за Поднебесната империя през 80-те и 90-те години на предишния век се осъществяваше под формата на нисколихвени държавни заеми с дълги периоди за погасяване. Те отиваха главно за финансирането на инфраструктурата – пътища, морски пристанища, летища, лечебни заведения и други Това сътвори удобни условия за масираните вложения в китайската стопанска система от страна на японския частен бизнес.
Отпускането на заеми за Пекин към този момент е прекъснато през 2006 година. За цялостното прекъсване на останалите типове помощ японският министър председател Шиндзо Абе ще разгласи по време на своята аудиенция в КНР, която стартира на 25 октомври. Той счита да предложи на Китай от тук нататък равноправно икономическо съдействие, в това число оказването на помощ на разрастващите се страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР