През строителен сезон 2021 ще бъде извършен и втори етап

...
През строителен сезон 2021 ще бъде извършен и втори етап
Коментари Харесай

Община Самоков ще завърши цялостната подмяна на ВиК системата в курорта Боровец

През строителен сезон 2021 ще бъде осъществен и втори стадий на реконструкцията на ВиК Боровец. С реализацията му Община ще приключи цялостната замяна на ВиК системата в курорта.
На извършено съвещание на 30 октомври управителния съвет на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда прегледа и утвърди плана на Община Самоков за създаване на ВиК Боровец на втори стадий. .
 Боровец е подготвен за зимния сезон (СНИМКИ) Боровец е подготвен за зимния сезон (СНИМКИ)
Днес в хотел „ Рила ” в Боровец се организира среща по отношение на готовността на курорта за зимния сезон. Присъстваха визиите...
Проектът е на стойност 2 606 580 лева и планува създаване на тръбопровод от 3 700 м и 232 метра канал. Втори стадий обгръща региона под Феста хотел, хотел „ Свети Георги ”, остарелия център на Боровец и всички хотели в региона, до хотел „ Калина ”. С подмяната на системата ще се включат обектите в канализацията, като отпадните води ще се водят до пречиствателна станция „ Яйцето ”, ще се подмени напълно водопровода и ще се извършат довършителни действия на настилката.
Припомняме, че преди три години бе извоюван и изпълнен план на ВиК Боровец на първи стадий, като той включваше замяна на тръбопровод и канал на централната част на курорта от хотел „ Олимп ” до „ Мура ” и „ Ела ”. С реализацията на втори стадий на плана ще бъде изцяло решен казуса с ВиК инфраструктурата в курорта. След утвърждението на плана се започват процедурите за избор на реализатор. Реалните ремонтни действия ще могат да стартират през строителния сезон на 2021 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР