През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. Ще има

...
През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. Ще има
Коментари Харесай

Вижте прогнозата за времето през следващите почивни дни

През идващото денонощие ще се задържи най-вече облачно. Ще има и превалявания от дъжд с гръмотевици, тук-там обилни, основно в планинските региони, а към Дунав ще са слаби. Вятърът още веднъж ще се обърне от североизток, ще бъде слаб до сдържан, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане ще се покачва и към края на деня ще бъде близо до междинното за месеца.
Минималните температури ще бъдат сред 8° и 13°, в София - към 9°, а дневните едва ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 15° и 20°. Около Дунав температурите ще бъдат малко по-високи, в София - към 16°. Вечерта от север преваляванията ще стопират. В среднощ против неделя ще бъде съвсем без превалявания, облачността ще бъде раздрана. Вятърът ще бъде слаб, в източните региони - до сдържан, от североизток. Температурите ще бъдат сред 12° и 17°, в София - към 12°.
По Черноморието ще бъде най-вече облачно с превалявания от дъжд. На обособени места преваляванията ще бъдат краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици, само че до вечерта в множеството региони ще спрат. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат 14°-18°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето след обяд ще се усили и ще бъде три бала.
В планините ще бъде най-вече облачно с превалявания от дъжд, над към 1800 м - от сняг, тук-там преваляванията ще бъдат обилни по количество и съпроводени с гръмотевици. Вечерта преваляванията ще отслабват и стопират. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 8°, на 2000 м - към 3°.
В неделя ще доминира слънчево време. След обяд над планинските региони ще се развие купеста облачност, само че единствено на изолирани места ще превали временен дъжд. Минималните температури ще бъдат сред 6° и 11°, а оптималните - сред 18° и 23°.
В понеделник преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, основно в планинските региони, ще превали и прегърми. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 20° и 25°, а минималните - сред 4° и 9°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР