През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт.

...
През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт.
Коментари Харесай

Облачен четвъртък в Пловдив, очакват се гръмотевици


През идващото денонощие през страната ще премине леден атмосферен фронт. Ще бъде най-вече облачно. Ще има превалявания от дъжд, през нощта основно в северозападната половина от страната, а денем – ще са повсеместни, в следобедните часове на доста места съпроводени с гръмотевици. На обособени места, основно в планинските региони, ще са обилни по количество.

Има условия и за градушки.

Ще духа слаб, денем – сдържан северозападен вятър.

Минималните температури ще са сред 7° и 12°, а оптималните – от 10°-13° в западните региони до 20°-22° в източните. В Пловдив минималната температура ще е към 9°, а оптималната – към 19°.

Атмосферното налягане ще се увеличи, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца. 

В планините ще бъде най-вече облачно с превалявания от дъжд, в Родопската област съпроводени с гръмотевици. Над 2000 m дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан северозападен, по най-високите елементи – югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде към 9°, на 2000 m – към 3°.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно. В следобедните часове ще има превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб и сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са от 16° по северното крайбрежие до 21° по южното. Температурата на морската вода е към 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР