През следващото денонощие през страната ще премине добре изразен студен

...
През следващото денонощие през страната ще премине добре изразен студен
Коментари Харесай

Времето в сряда: Валежи и гръмотевици, температурите падат

През идващото денонощие през страната ще премине добре изразен леден атмосферен фронт. През деня на доста места ще има превалявания и гръмотевична активност, с условия за местни обилни превалявания и градушки.

След обяд от север явленията ще затихват и облачността ще се раздира и понижава. Обявен е и оранжев код за три области в Южна България, както и жълт код за останалата част от страната – за гръмотевични стихии в Северна и Южна България, и за мощен вятър в Югозападна и Източна България със скорост към 15-20 м/с.

До среднощ преваляванията съвсем на всички места ще спрат, а вятърът ще отслабне, най-късно в крайните южни региони. Дневните температури доста ще се намалят и оптималните ще са от 15 - 16 градуса тук-там в Североизточна България, до 24 - 25 градуса в Горнотракийската равнина, само че и там в следобедните часове внезапно ще застудее. В София оптималната ще е към 19градуса.

В четвъртък ще бъде най-вече слънчево, превалявания не се чакат, а температурите ще са сред 18 и 22 градуса за София - 20 градуса.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР