През следващото денонощие облачността ще е по-често значителна.Ще има валежи

...
През следващото денонощие облачността ще е по-често значителна.Ще има валежи
Коментари Харесай

Дъждовна сряда, какво ще е времето до края на седмицата

През идващото денонощие облачността ще е по-често забележителна.

Ще има превалявания от дъжд, тук-там съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб и сдържан северозападен вятър, с него ще продължи да нахлува по-хладен въздух.

Преобладаващите оптимални температури ще са сред 23° и 28°, в София – към 23°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Агенция " Фокус "  дежурният синоптик Георги Цеков.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от междинното за месеца.

Над Черноморието

ще е най-вече облачно с валежи от дъжд. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Ще е по-хладно, с оптимални температури сред 26° и 28°. Температурата на морската вода е към 26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините

ще е най-вече облачно, по върховете – мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, тук-там интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър. Температурите ще се намалят, оптималната на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра – към 11°.

В четвъртък

облачността ще е променлива, тук-там с краткотрайни валежи. Вятърът ще остане северозападен, слаб, в Източна България до сдържан. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 24° и 29°.

Към края на седмицата времето ще се затопли още

В петък ще има повече слънчеви часове, съвсем без превалявания. Вятърът ще отслабне. Дневните температури едва ще се покачат. В събота ще бъде още малко по-топло, само че вероятността за превалявания се усилва.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР