През следващите три дни нивата на реките в Черноморския басейн

...
През следващите три дни нивата на реките в Черноморския басейн
Коментари Харесай

Идните 3 дни нивата на реките в Черноморския басейн ще се понижават

През идващите три дни равнищата на реките в Черноморския басейн ще се намаляват или ще останат без основни промени. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, се показва в ежедневния бюлетин за положението на водите, оповестен през днешния ден от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Според данните от хидрологичната прогноза, направена на основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от Национален институт по метеорология и хидрология, през днешния ден вследствие на превалявания ще се покачват речните равнища основно на южните черноморски реки. Значителни ще са покачванията във водосборите на реките Ропотамо, Дяволска, Караагач, Лисово дере, Велека, Силистар и Резовска, като са вероятни местни разливи. 

По-рано през днешния ден от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че все още преливат реките Караагач и Ропотамо. 

От НИХМ оповестиха за Българска телеграфна агенция, че идващите няколко часа се чака явленията и преваляванията в Бургаска област да продължат като преди среднощ би трябвало да спре да вали, ситуацията да стартира да се успокоява и облачността да се раздира. Утре не е изключено също да има дъжд в този район, само че той ще бъде нищожен като количество и няма да има нищо общо с днешния, заяви дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология Христо Христов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР