През следващите няколко месеца ще дефинираме обхвата на проектите в

...
През следващите няколко месеца ще дефинираме обхвата на проектите в
Коментари Харесай

До няколко месеца ще са ясни транспортните проекти в новата оперативна програма

През идващите няколко месеца ще дефинираме обсега на плановете в бранш „ Транспорт “, които ще залегнат за осъществяване в интервала 2021-2027 година Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на интернационална конференция „ Европейската взаимност в капиталовата политика на Европейски Съюз “.

Събитието се провежда от Комисията по районно развиване на Европейския парламент и Камарата на строителите в България.

„ И след 2020 година ще продължим да работим по възстановяване на свързаността в района, като фокусът ни е ориентиран към Северна България и трансграничните връзки “, уточни министър Желязков.

Той означи, че главният детайл в бранша остава железопътният превоз, като в идващия програмен интервал е планувано да бъдат включени железопътните връзки от София до границите със Северна Македония и Сърбия.

„ Предстои да създадем изследване за нуждата и другите възможности за развиване на жп инфраструктурата по направлението „ Север-Юг ”, разяснява още министър Желязков.

„ В пътния бранш ще бъде подложен акцент върху създаване на транспортните връзки в Северна България “, съобщи Росен Желязков и добави, че все още ОПТТИ финансира подготовката на два пътни плана, като задачата е те да бъдат построени след 2020 година

Това са автомагистралата „ Русе-Велико Търново “ и скоростният път „ Видин-Монтана-Враца “.

Според транспортния министър, новите разширения на Линия 3 на софийското метро към този момент имат висока планова подготвеност.

„ В новата стратегия ще предложим за финансиране секторите до ж.к. „ Васил Левски “ и до бул. „ Цариградско шосе “, изясни Росен Желязков.

Пред представителите на медиите министър Желязков съобщи, че текстовете на новия Закон за пътните транспортни средства са подготвени и следва планът да бъде оповестен за публично разискване. Най-важните промени са свързани с сигурността, регистрирането на автосервизите, основаването на нужните бази с данни, техническите прегледи и квалификацията на хората, извършващи сервизна активност. Министърът акцентира, че тези промени не се вършат за да пазят избрани ползи, а да подсигуряват конкуренцията в секторa, сигурността и екологичността на пътните транспортни средства, както и да защитят правата на потребителите и участниците в пазара.

По тематиката с идното съвещание на Европейския парламент и опасенията на превозвачите, че пакетът Мобилност I ще бъде включен в дневния ред, министър Желязков разяснява, че на 25 март следва водачите на парламентарните групи да дефинират дефинитивно дали пакетът ще бъде включен за разглеждане в съвещанието на 27 март. Министърът разгласи, че на 18 март ще организира работна среща с представители на българските превозвачи, на която ще бъде разисквана тематиката преди идното гласоподаване в Европейския парламент. Той беше безапелационен, че българската страна стои зад превозвачите и не е трансформирала позицията си по този въпрос.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР