През следващите няколко дни в България ще вали, очакват се

...
През следващите няколко дни в България ще вали, очакват се
Коментари Харесай

Проф. Рачев: От вторник избухва късната есен, ще бъде топло до края на месеца

През идващите няколко дни в България ще вали, чакат се „ количества от 40-50 литра, само че модерно добре разпределени през денонощието, което цялостни реките, само че разливите не са доста огромни “, сподели климатологът проф. Георги Рачев в „ Тази заран “.

Причината за преваляванията в „ трети добре завършен средиземноморски циклон, който връхлита Балканите и особено Гърция “. Особено тежко ще е ситуацията в Ксанти, Александруполис и Атина в тежката ни съседка, уточни климатологът.

У нас този циклон ще засегне Южна и Централна България, а в събота и неделя ще има доста превалявания в източните елементи на страната, а по-късно ще се изтегли на изток през Черно море.

Добрата вест е, че „ от вторник нататък избухва късната есен “ и „ до края на месеца ще бъде топло “, предвижда проф. Рачев, като означи, че температури над 20 градуса няма да са изненада към 22 октомври.

Ноември също „ може да ни изненада с хубаво време “, сподели климатологът.

Падналият през вчерашния ден сняг в планините ще се стопи, а снежна завивка, подобаваща за ски може да чакаме към Коледа, само че водачите не би трябвало да бавят промяната на летните гуми, разяснява проф. Рачев.

Още от прогнозата на проф. Рачев вижте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР