През следващите месеци НАТО може да започне да струпва сили

...
През следващите месеци НАТО може да започне да струпва сили
Коментари Харесай

Русия очаква струпване на сили на НАТО до границите й

През идващите месеци НАТО може да стартира да струпва сили покрай съветските граници под претекст за хипотетична опасност от съветско навлизане в Украйна. Това съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров на конференция за резултатите от активността на съветската дипломация през 2021 година, представен от ТАСС.

„ Имаме съображение да считаме, че тези гръмки изказвания, които в този момент се чуват от Запада, че в случай че Русия не се подчини на настояванията на Запада по какъв начин да действа с войските си на нейна територия, което е неуместно единствено по себе си, то в идващия два-три месеца Западът ще усили интензивността на силите за бързо реагиране, силите за специфични интервенции на НАТО към нашите граници “, сподели той.

Лавров означи, че териториите на страните, които са се включили към НАТО, се развиват интензивно от Алианса във военно отношение. „ Ако нашето предложение е ориентирано към понижаване на военната борба, деескалиране на общата обстановка в Европа, то на Запад се случва тъкмо противоположното: НАТО усилва своите сухопътни сили, авиация в териториите, които са в непосредствена непосредственост до Украйна, мащабът и броят на ученията в Черно море се усилиха неведнъж напоследък “, уточни той. Лавров изясни, че Русия е направила предложенията си за гаранции за сигурност тъкмо в този момент, защото " обстановката с действителната настройка на оръжията, военното съоръжение и въоръжените сили в Европа се е трансформирала ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР